ΤΟΠΙΚΑ

Στο …αρχείο το γιαούρτωμα στο ΙΚΑ Βόλου

στο-αρχείο-το-γιαούρτωμα-στο-ικα-βόλο-569354

Στο αρχείο έβαλε ο νόμος Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων το γιαούρτωμα στο ΙΚΑ Βόλου.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε χθες υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης με κατηγορούομενο τον πρώην υπαλλήλο του ΙΚΑ Βόλου Αχιλλέα Καλυβιώτη (συνταξιοδοτήθηκε) και μηνυτή τον διευθυντή του τοπικού Υποκαταστήματος, Δημήτρη Βάμβα.

Η εν λόγω υπόθεση αφορούσε στο επεισόδιο που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014, με τον τότε υπάλληλο να εκσφενδονίζει γιαούρτια στον διευθυντή εντός του γραφείου του, το οποίο επεισόδιο οδήγησε σε μηνιαία αργία τον τότε υπάλληλο, και σε μετακίνηση για κάποιο χρονικό διάστημα τον διευθυντή του ΙΚΑ στη Λάρισα.

Η μεν εξύβριση ως ποινικό αδίκημα αφορούσε στο γιαούρτωμα, η δε συκοφαντική δυσφήμιση στους ισχυρισμούς του υπαλλήλου προς τρίτα πρόσωπα για το επεισόδιο.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την εξύβριση, σε εφαρμογή του επίμαχου νόμου, ενώ για τη συκοφαντική δυσμήμιση αποφάσισε ότι όσα ισχυριζόταν ο κατηγορούμενος για τη μοριοδότησή του δεν ήταν ψεύδη, καθώς όντως στις κρίσεις για τους νέους προϊστάμενους προηγούνταν στο τμήμα του.

Με την επισήμανση του προέδρου ότι, όλοι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, Τύπο που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον υπάλληλο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, ο οποίος είπε ότι η συκοφαντική δυσφήμιση πρέπει να εξεταστεί από κοινού με την εξύβριση (γιαούρτωμα). Ο εισαγγελέας έδρας εξήγησε ότι η συμπεριφορά του κατηγορούμενου και η έκταση που έλαβε το επεισόδιο, λειτούργησαν περιφρονητικά προς τη δημόσια υπηρεσία.

Σημείωσε ότι αν και δεν προκύπτει να ενήργησε κατά παράβαση καθήκοντος, ωστόσο με τις διαδόσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κατηγορούμενος διέπραξε συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς απαξίωσε τον διευθυντή της Υπηρεσίας και ως θεσμό και ως άνθρωπο, και πρότεινε την ενοχή του.

Κ. Μ.

  • Σχετικά άρθρα:

«Γιαουρτοεπίθεση» στο ΙΚΑ Βόλου

Έπεσαν «καμπάνες» για τογιαούρτωμα ~ Με απόφαση της διοίκησης

Στο Βόλο αύριο ο Ρ. Σπυρόπουλος ~ Για το γιαούρτωμα και τις κόντρες στο ΙΚΑ Βόλου

Με το πόρισμα ανά χείρας ~ Για τογιαούρτωμα στο ΙΚΑ Βόλου

Προαγωγή μετά «το γιαούρτωμα»

Νέο επεισόδιο χθες στο ΙΚΑ Βόλου

Στο …αρχείο το γιαούρτωμα στο ΙΚΑ Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου