ΤΟΠΙΚΑ

Χειμερινό σκηνικό στη Μαγνησία

χειμερινό-σκηνικό-στη-μαγνησία-569368

Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού με χιονοπτώσεις στην κορυφή του Πηλίου, βροχοπτώσεις με διαστήματα βελτίωσης στα πεδινά και θερμοκρασίες μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου, χαρακτηριστικά που, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Η χιονόπτωση στο Πήλιο ξεκίνησε προχθές το βράδυ και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα, δεδομένου ότι παρέμεινε ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο με τη συνδρομή πέντε μηχανημάτων της Περιφέρειας.

Η χιονόπτωση επικεντρώθηκε στο κεντρικό τμήμα της κορυφογραμμής του Πηλίου, από Αλικόπετρα μέχρι Χάνια και από Χάνια μέχρι το Καράβωμα, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου που οδηγεί προς Δράκεια, χωρίς ωστόσο προβλήματα, όπως προαναφέρθηκε.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί ως έχει μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος σημειώνει, παράλληλα, ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα και στις αρχές Μαρτίου.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του καιρού για τη Μαγνησία, ο κ. Τακούδης αναφέρει ότι σήμερα προς το μεσημέρι και αύριο κατά διαστήματα θα υπάρξουν σημάδια βελτίωσης του καιρού, τα οποία ενδέχεται να συνδυαστούν με ηλιοφάνεια, ενώ οι βοριάδες παραμένουν διατηρώντας τις τιμές της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα.

Από την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει σχετική άνοδο, αλλά το χειμερινό σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

Δεμένο το ιπτάμενο δελφίνι

Στο μεταξύ, δεμένο παρέμεινε χθες στην Αλόννησο το ιπτάμενο δελφίνι «Ερατώ» το οποίο δεν πραγματοποίησε το προγραμματισμένο δρομολόγιο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στο μεταξύ, χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, γίνεται λόγος για «θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ» και ως εκ τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες σκαφών «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου