ΤΟΠΙΚΑ

Λίφτινγκ σε δρόμους και πεζοδρόμια του Δήμου Βόλου

λίφτινγκ-σε-δρόμους-και-πεζοδρόμια-το-569393

Τη μάχη της λακκούβας στους δρόμους των δημοτικών ενοτήτων και λίφτινγκ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους ξεκινά ο Δήμος Βόλου μέσα στο 2017. Περίπου 320.000 ευρώ θα διατεθούν για να γίνουν οι απαιτούμενες συντηρήσεις σε δρόμους και πεζοδρόμια που κρύβουν «παγίδες» για διερχόμενα οχήματα αλλά και πεζούς.

Δρόμοι με λακκούβες που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των οχημάτων, με μπαλώματα λόγω εργασιών από εταιρείες κοινωνικής ωφέλειας που δυσκολεύουν την κίνηση των χρηστών του οδοστρώματος, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στις έξι το απόγευμα, πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού με το σύστημα της προσφοράς για το έργο «Συντηρήσεις δρόμων δημοτικών ενοτήτων πλην Βόλου και Ν. Ιωνίας», προϋπολογισμού 160.828,86 ευρώ.

Παράλληλα, διαγωνισμός προκηρύσσεται και για το… λίφτινγκ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους της πόλης. Το έργο με τίτλο «Συντήρηση πλακοστρώσεων πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων έτους 2017», είναι προϋπολογισμού 160.780,41 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες.

Η κατάσταση των πεζοδρομίων είναι η μεγάλη πληγή για το Βόλο. Με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες επισκευής – ανακατασκευής πεζοδρομίων και κρασπεδόρειθρων τα οποία βρίσκονται μπροστά σε δημόσια κτήρια, κοινόχρηστους χώρους, πλατείες κ.λπ., καθώς και κατασκευή διαβάσεων ΑΜΕΑ (ράμπες).

Οι θέσεις στις οποίες θα γίνονται οι εργασίες και ο τρόπος επισκευής – αποκατάστασης, θα καθορίζονται από την υπηρεσία ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Η προτεραιότητα στην αποκατάσταση καθορίζεται πάντα από το δήμο.

Επίσης, ο ανάδοχος θα καθορίσει τηλέφωνο στο Bόλο, στο οποίο θα είναι δυνατή η όχληση καθ’ όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Η ανταπόκριση του στα επείγοντα περιστατικά πρέπει να είναι άμεση και σε κάθε περίπτωση εντός της ίδιας μέρας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αποτροπή κινδύνου.

Κάδοι

Στο μεταξύ, επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση μελέτης για την προμήθεια 250 κάδων απορριμμάτων, προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλιοί και φθαρμένοι. Το σύνολο της δαπάνης είναι 58.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου