ΤΟΠΙΚΑ

Από καραμπόλα η Siemens στο Αχιλλοπούλειο

από-καραμπόλα-η-siemens-στο-αχιλλοπούλειο-500539

Αναστάτωση έφερε το χθεσινό σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με τίτλο «Από τη Siemens και το Αχιλλοπούλειο», στο οποίο γίνονταν λόγος για λήψη υλικών και μηχανημάτων από την Siemens. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχατρόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία, δίνοντας όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος το Νοσοκομείο Βόλου το 2008 συνεργάστηκε και μετά από διαγωνισμό έλαβε από δύο εταιρείες ειδικές πρωτεΐνες και αντιδραστήρες βιοχημικών εξετάσεων.
Οι εν λόγω εταιρείες όμως συγχωνεύτηκαν αργότερα από τη Siemens και «από καραμπόλα βρέθηκε το Αχιλλοπούλειο να έχει λάβει υλικά από τη συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διοικητής του.
Το κόστος των υλικών που έλαβε εν τέλει το Νοσοκομείο ανέρχεται στις 150.000 ευρώ περίπου. Ο κ. Ζαχαρόπουλος μιλώντας για το ζήτημα των υπερκοστολογήσεων των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και την πληθώρα υλικών που λαμβάνουν επεσήμανε πως τίθεται θέμα νομιμότητας και σκοπιμότητας.
Με λίγα λόγια, σχολίασε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ελέγχει τη νομιμότητα των δοσοληψιών του δημοσίου, ενδιαφέρεται εάν τα τιμολόγια που του δίνονται από τους δημόσιους οργανισμούς, μέσα σ’ αυτούς εντάσσονται και τα δημόσια Νοσοκομεία, είναι νόμιμα. Δεν προσεγγίζει όμως, το θέμα της σκοπιμότητας, δηλαδή εάν όντως τα υλικά είναι απαραίτητα.
Εκεί, τόνισε ο κ. Ζαχαρόπουλος, πως τίθεται θέμα για όλα αυτά τα κονδύλια σε δημόσιους οργανισμούς που γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα.
Τέλος, ο διοικητής άφησε αιχμές πως αυτό το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο ξοδεύτηκε σε απαραίτητα υλικά για το Νοσοκομείο, δεν είναι τίποτα μπροστά στα συνολικά του χρέη, αλλά και σε άλλες υποθέσεις που διερευνά, τα στοιχεία των οποίων θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου