ΤΟΠΙΚΑ

Επιφυλακή σε εννέα σημεία – καρμανιόλες

επιφυλακή-σε-εννέα-σημεία-καρμανιόλ-851206

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενόψει της κίνησης που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο.
Ο σχεδιασμός από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προβλέπει την λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας, με έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου υφίσταται επικινδυνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και σε εκείνα που παρατηρούνται ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες, όπως είναι τα κέντρα των πόλεων του Βόλου και Ν. Ιωνίας, του Αλμυρού και άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του νομού. Σκοπός των μέτρων είναι η αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, η εξασφάλιση των πλέον ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου και η εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντιμετώπισης κάθε προβλήματος
Συνολικά σε όλη την χώρα τα επικίνδυνα σημεία είναι 550, ενώ ειδικότερα στη Μαγνησία εντοπίζονται σε εννέα τα επικίνδυνα σημεία, στα οποία στατιστικά σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.
Συγκεκριμένα αυτά είναι στην εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών στο 5ο (στη Μεγ. Βελανιδιά στο στρατόπεδο), 16ο (στη στροφή πριν την ευθεία του Κατήραγα) και 20ο χιλιόμετρο (στο ΚΟΚΚΙΝΟΣ club), στην εθνική οδό Μικροθηβών – Φαρσάλων στο 5ο (Κοκκινόβραχος) και 12ο χιλιόμετρο (πριν την Ερέτρια), στην εθνική οδό Βόλου – Νεοχωρίου – Χορευτού το σύνολο σχεδόν του δρόμου αλλά κυρίως στο 7ο και 11ο χιλιόμετρο και στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαρίσης στο 313ο (EXPRESS SERVICE), 314ο (κόμβος Σέσκλου) και 315ο χιλιόμετρο (μετά το Σέσκλο).
Ιδιαίτερη ωστόσο προσοχή συνιστάται στο πέταλο του Μαλιακού, καθώς και στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όπου εκτελούνται έργα από το 163ο χιλιόμετρο (θέση Λόγγος) μέχρι το 221ο χιλιόμετρο (θέση Αγία Μαρίνα).
Στο κέντρο του Βόλου δίνεται έμφαση στην παράνομη στάθμευση και αφαιρούνται πινακίδες από τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα σταθμευμένα και εμποδίζουν την κίνηση.

Η πασχαλινή έξοδος
Ενόψει και της πασχαλινής εξόδου το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ παρατηρεί τα εξής:
Οι ελληνικοί δρόμοι παρουσιάζουν αδυναμίες, γεγονός που μετατοπίζει αναγκαστικά ένα πολύ μεγάλο βάρος της ευθύνης για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων στους οδηγούς. Η χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους, η μειωμένη ταχύτητα και η αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών από τους οδηγούς, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ασφαλή επιστροφή όλων. Ιδιαίτερα η κατανάλωση οινοπνευματωδών αποδεικνύεται ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας. Τα στοιχεία της τροχαίας των τριών τελευταίων ετών αποδεικνύουν συνεχή αύξηση των οδηγών που οδηγούν μεθυσμένοι κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ 3ΕΤΙΑΣ ΕΟΡΤΩΝ ΠΑΣΧΑ
Τροχαία 2004 2005 2006
Θανατηφόρα Ατυχήματα 68 51 56
Με Τραυματίες 561 741 618
Νεκροί 78 54 63
Τραυματίες 794 1063 922
Σύνολο παθόντων 872 1117 985
Μεθυσμένοι οδηγοί 1784 2075 2323

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου