ΤΟΠΙΚΑ

«Σποράδες» και «Αλκυόνη» στη γραμμή Β. Σποράδων

σποράδες-και-αλκυόνη-στη-γραμμή-β-851206

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σε ότι αφορά τα δύο πλοία «Σποράδες» και «Αλκυόνη», τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια προς τις Βόρειες Σποράδες. Εκείνο όμως που απομένει για να γίνει η τελική επικύρωση είναι η έγκριση του αρμόδιου Υπουργού. Πάντως, ο ΟΛΘ ανακοίνωσε πως το «Αλκυόνη» θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου τα δρομολόγιά του.

Μεγάλη ήταν τελικά η καθυστέρηση της σύγκλισης του ΣΑΣ, όπως ανέφερε ο τουριστικός πράκτορας κ. Βισβίκης, με αποτέλεσμα να αναμένεται μεταξύ 20 έως και 25 Ιουλίου η απόφαση του Υπουργού, η οποία θα κρίνει τι μέλλει γενέσθαι με τα δρομολόγια των πλοίων.
Η καθυστέρηση αυτή θα επηρεάσει σημαντικά την κίνηση και το ενδιαφέρον των επιβατών και των οδηγών και ιδιοκτητών φορτηγών καθώς ο μόνος καλοκαιρινός μήνας που απομένει για τη θερινή περίοδο είναι ο Αύγουστος.
Ο κ. Βισβίκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για το θέμα, ευελπιστεί όμως το πολύ μέχρι τις 20 του μήνα ο Υπουργός να εγκρίνει τα δύο πλοία και αυτά να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια.
Το οχηματαγωγό πλοίο «Σποράδες» της σκοπελίτικης εταιρείας «Άγιος Ρηγίνος» θα μπορεί να μεταφέρει 15 έως και 20 φορτηγά, ενώ υπάρχει και δεύτερο υπόγειο στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς περίπου 15 Ι.Χ.
Τα δρομολόγια του θα είναι καθημερινά από το Βόλο προς Σκιάθο, Σκόπελο κι Αλόννησο και θα μπορέσει να ενισχύσει τον εφοδιασμό των καταστημάτων των νησιών.
Σε ό,τι αφορά το πλοίο «Αλκυόνη», ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως ξεκινά τα δρομολόγιά του από τις 23 Ιουλίου για Β. Σποράδες και Βόλο. Το οχηματαγωγό- επιβατικό θα εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα στις 8 το πρωί και κάθε Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.
Το πλοίο είναι χωρητικότητας 1142 επιβατών και 160 ΙΧ αυτοκινήτων. Η ταχύτητά του ανέρχεται σε 22 μίλια την ώρα. Η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Σκιάθος θα καλύπτεται σε 4,5 ώρες, Σκιάθος-Σκόπελος σε 45 λεπτά, Σκόπελος-Αλόννησος σε 25 και Αλόννησος – Βόλος σε 1,45 ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου