ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι στα Αστέρια Αγριάς

στον-εισαγγελέα-οι-κάτοικοι-στα-αστέρ-574639

Στον εισαγγελέα καταφεύγουν την ερχόμενη Πέμπτη κάτοικοι στη συνοικία Αστέρια Αγριάς, που διαμαρτύρονται για την καταστροφή του πάρκου του οικισμού και για τις εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου, που ενώ θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου, σήμερα, πέντε μήνες αργότερα από την καταληκτική ημερομηνία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάρκο- εργοτάξιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κων. Θεοδοσόπουλο, «δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία». Όπως επεσήμανε «ο Δήμος Βόλου δεν σεβάστηκε το περιουσιακό στοιχείο του οικισμού, που είναι το πάρκο, και ξεγέλασε τους δικαστές ότι το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου, διότι απειλούνταν με απένταξη από το ΕΣΠΑ. Το έργο είναι τμηματοποιημένο, και η συνέχιση της χρηματοδότησής του ήταν εξασφαλισμένη μέσω ΣΕΣ».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Θεοδοσόπουλος, οι εργασίες για την κατασκευή του αντλιοστασίου όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν έως τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. «Επί έξι μήνες ζούμε με το θόρυβο, τη σκόνη και αντικρίζουμε τη θλιβερή εικόνα της καταστροφής του πάρκου», λέει ο ίδιος. «Επί 40 ημέρες δεν είχαμε τηλέφωνα κι ακόμη υπολειτουργούν, μας έγιναν διακοπές στην ύδρευση. Κι ακόμη το έργο βρίσκεται στη μέση του. Ακόμη βάζουν πασσάλους», συνέχισε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Σημειώνεται ότι για την ολοκλήρωση του έργου έχει εγκριθεί παράταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλη Γαλάτη, μέσα σε τρεις ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πασσαλόμπηξη και να ξεκινήσουν οι εργασίες να πέσουν μπετά και να μπει το αντλιοστάσιο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, έχει δώσει προθεσμία στον εργολάβο να έχει ολοκληρώσει το έργο έως 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η αποκατάσταση του πάρκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου