ΤΟΠΙΚΑ

Αιματηρή «στάση» για λεωφορείο του 304 ΠΕΒ

αιματηρή-στάση-για-λεωφορείο-του-304-π-498938

Σε …εμπόλεμη ζώνη βρέθηκε χθες στις τρεις το μεσημέρι λεωφορείο των Ενόπλων Δυνάμεων, λίγο πριν ολοκληρώσει στον Αλμυρό το δρομολόγιο επιστροφής εργαζομένων του 304 ΠΕΒ στις οικείες τους. Ένας νεκρός, δύο σοβαρά και δύο ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της «μάχης της ασφάλτου», όταν ΙΧ αυτοκίνητο, μεταξύ Αλμυρού και Ευξεινούπολης, στη στροφή για το δάσος Κουρί παραβίασε την προτεραιότητα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το στρατιωτικό λεωφορείο.
 
Από τη σφοδρότατη σύγκρουση των δύο οχημάτων, τη ζωή του έχασε ο 38χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διέμενε στο Βόλο.
 
Το λεωφορείο του εργοστασίου επισκευής αρμάτων του 304 ΠΕΒ –με τρεις εκείνη την ώρα επιβάτες- στην τρελή πορεία που ακολούθησε μετά τη σύγκρουση, βγήκε εκτός του οδοστρώματος και σφηνώθηκε στη συρμάτινη περίφραξη αποθήκης ξύλου.
 
Όταν τα δύο οχήματα σταμάτησαν την ξέφρενη πορεία τους αποκαλύφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας. Στο ΙΧ αυτοκίνητο που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδηρικών, ο οδηγός ψυχορραγούσε, ενώ ο ομοεθνής συνοδηγός του, 23 ετών, κάτοικος Αλυκών, είχε υποστεί σοβαρά τραύματα.
 
Από το στρατιωτικό λεωφορείο, με σοβαρά ή ελαφρά τραύματα αποβιβάζονταν ο οδηγός και δύο γυναίκες, πολιτικοί υπάλληλοι του 304 ΠΕΒ. Σοβαρά τραυματισμένη 29χρονη πολιτική υπάλληλος, κάτοικος Ευξεινούπολης και ελαφρά τραυματίες, ο οδηγός του λεωφορείου 35 ετών, αρχιλοχίας, κάτοικος Ευξεινούπολης και η δεύτερη πολιτική υπάλληλος 59 ετών, κάτοικος Αλμυρού.
 
Σοκαρισμένοι από τις στιγμές φρίκης που έζησαν, όταν εκτοξεύθηκαν από τις θέσεις τους μόλις το ΙΧ εμβόλισε στην αριστερή πλευρά του λεωφορείου, εγκατέλειψαν με δυσκολία το όχημα, που θα τους μετέφερε στο σπίτι τους.
 
Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το δρομολόγιο με τους εργαζόμενους του εργοστασίου αρμάτων, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε σε αιματηρή στάση…
 
Ήταν, όμως, και λίγη ώρα αφότου είχαν αποβιβαστεί αρκετοί άλλοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι δεν ήθελαν να σκεφτούν τι μπορούσε να είχε συμβεί εάν το λεωφορείο ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει κάθε μεσημέρι.
 
Το τροχαίο χτύπησε συναγερμό για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Βόλου. Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού μετέφερε τον άτυχο 38χρονο Ρουμάνο και τον νεαρής ηλικίας ομοεθνή συνοδηγό του στο Αχιλλοπούλειο.
 
Ο 38χρονος χαροπάλευε και στη διαδρομή για το Νοσοκομείο υπέκυψε δυστυχώς στα σοβαρά τραύματά του. Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη και νοσηλεύεται ο 23χρονος Ρουμάνος.
 
Δεύτερο ασθενοφόρο έσπευσε από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στο σημείο της τραγωδίας για τη διακομιδή της 29χρονης πολιτικής υπαλλήλου. Με ΙΧ αυτοκίνητα μετακινήθηκαν μέχρι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ο 35χρονος αρχιλοχίας και η 59χρονη πολιτική υπάλληλος για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς τα τραύματά τους χαρακτηρίστηκαν επιπόλαια.
 
Η δυσάρεστη διακοπή του δρομολογίου, που ξεκίνησε με το σχόλασμα των εργαζομένων του 304 ΠΕΒ, οδήγησε συναδέλφους των τραυματιών και αξιωματικούς να σπεύσουν στον τόπο του θανατηφόρου τροχαίου μαζί με τη Στρατονομία, προκειμένου να δουν τι συνέβη.
 
«Πάγωσαν» όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια ζωής ενός ακόμη νέου ανθρώπου –του τρίτου τις τελευταίες τρεις ημέρες- στην άσφαλτο, καθώς και στη σκέψη των χειρότερων που αποφεύχθηκαν.
 
Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού που ενεργεί την προανάκριση, το τροχαίο προκάλεσε η παραβίαση του ΙΧ αυτοκινήτου σήματος STOP, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 38χρονου Ρουμάνου και τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου