ΤΟΠΙΚΑ

Εκποιούνται εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο Βόλο

εκποιούνται-εγκαταλελειμμένα-αυτοκί-575071

Στα εκατό ανέρχονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε δρόμους του Βόλου. «Σαραβαλάκια» που… σαπίζουν, αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και τα έχουν αφήσει στο δρόμο αντί να τα φυλάσσουν σε ιδιωτικό πάρκινγκ, αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν σε τροχαία και δεν έχουν επιδιορθωθεί… καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης στην πόλη.

Τα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν, καταμετρήθηκαν και με εισήγηση του Τμήματος Προσόδων εγκρίθηκαν χθες στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, οι όροι διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίησή τους.

Τα 100 περίπου οχήματα θα περισυλλεχθούν και θα παραδοθούν σε εγκεκριμένο Σύστημα Συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ. Η ανάθεση του έργου θα γίνει μέσα από φανερή πλειοδοτική διαδικασία.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα προορίζονται για περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται βάσει του Π.Δ. 116/04 και δεν έχει εντοπιστεί ο κάτοχός τους. Τα οχήματα αυτά ο ανάδοχος τα περισυλλέγει, μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 ημέρες. Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο δήμο το ποσό των 40 ευρώ τουλάχιστον.

Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του χώρο, τότε τη διαδικασία της μεταφοράς και της φύλαξης την αναλαμβάνει ο δήμος. Στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο δήμο το ποσό των 80 ευρώ τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλει ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. για το χώρο όπου θα τοποθετηθεί το όχημα που δεν διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας.

Αποζημίωση

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, η αποζημίωση ιδιοκτήτη οχήματος για ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια εργασιών κλαδέματος από συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου.

Ο δημότης θα αποζημιωθεί με το ποσό των 145 ευρώ για τον καθρέπτη που έσπασε από το αυτοκίνητό του.

Νομική στήριξη

Τέλος αποφασίστηκε η παροχή νομικής στήριξης στον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο από τις τρεις νομικές συμβούλους του δήμου, στην εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που πρόκειται να εκδικαστεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση έρχεται στις δικαστικές αίθουσες εξ αναβολής μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ από το τοπικό ΜΜΕ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου