ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική εξέταση για το σπίτι- οπλοστάσιο στο Βόλο

προκαταρκτική-εξέταση-για-το-σπίτι-οπ-576131

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση κατάσχεσης μεγάλου αριθμού όπλων από το σπίτι 54χρονου στο Βόλο, που «έβγαλε» η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Βόλου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί παράλληλα συνεχίζουν την έρευνα για την προέλευση την όπλων και τον τρόπο αγοράς – κατοχής τους.

Οπως είναι γνωστό, την Παρασκευή το μεσημέρι οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι, όταν μετά από πληροφορίες που είχαν «μπούκαραν» στο σπίτι του 54χρονου, καθώς σε διάφορα σημεία, στο πατάρι, στα ντουλάπια έβρισκαν επιμελώς κρυμμένα πολλά όπλα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν: (6) πιστόλια εκ των οποίων ένα replica, (4) περίστροφα εκ των οποίων ένα replica, (2) πολεμικά τυφέκια με αορτήρα, (1) τυφέκιο, τύπου φλόμπερ, (2.550) φυσίγγια κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, (71) γεμιστήρες, (2) χάρτινες συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους (1,5) κιλού, (200) καψύλλια, (1) τμήμα πολεμικού τυφεκίου, (3) μαχαίρια, (1) ξίφος με θήκη, (4) διόπτρες, (3) βάσεις στήριξης όπλων κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου