ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές ενδιαφέρον για το τρενάκι Πηλίου

διεθνές-ενδιαφέρον-για-το-τρενάκι-πηλ-577926

Αφιερώματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, και εντυπωσιακές κρατήσεις από δεκάδες ένθερμους φίλους

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται το τρένο του Πηλίου, το οποίο συνεχίζει τις διαδρομές του, πρωταγωνιστώντας παράλληλα σε έντυπα και ηλεκτρονικά αφιερώματα που αποσπούν πολύ θετικά σχόλια.

Εντυπωσιακό είναι το αφιέρωμα γερμανικού ταξιδιωτικού περιοδικού με θέμα την Ελλάδα, τη Μαγνησία και το τρενάκι, περιγράφοντας με λόγο και εικόνα τις διαδρομές στο Πήλιο και τις εντυπώσεις που αποκομίζουν οι ταξιδιώτες. Εξίσου εντυπωσιακά αφιερώματα έχουν πραγματοποιήσει, παράλληλα το BBC, ξένες εφημερίδες, περιοδικά αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία, καταγράφοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και του βουνού των Κενταύρων.

Αυξητική τάση σημειώνεται, στο μεταξύ, στις κρατήσεις θέσεων για τα δρομολόγια του τρένου, το οποίο προσελκύει πολλούς ξένους τουρίστες στη διάρκεια της θερινής περιόδου και όχι μόνο. Στο μεταξύ, πολλά σχολεία αναμένονται το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών που διοργανώνονται στη Μαγνησία, με την ίδια εικόνα να διατηρείται και ενόψει Καθαρής Δευτέρας.

Όπως αναφέρει ο Βάσω Πράπα, προϊσταμένη αμαξοστοιχιών, υπεύθυνη τοπικά για το τρένο του Πηλίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το ενδιαφέρον για τα δρομολόγια του Φεβρουαρίου, ειδικότερα, προέρχονται και από μεμονωμένους επιβάτες αλλά και από γκρουπ, μέσω πρακτορείων που προγραμματίζουν οργανωμένες εκδρομές στη Μαγνησία.

Το ένθερμο ενδιαφέρον που σημειώνεται, ειδικότερα, το διήμερο 25 και 26 Φεβρουαρίου, μεταφράζεται σε περισσότερα από 150 επιβάτες, οι οποίοι ανυπομονούν να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου, ταξιδεύοντας με το τρενάκι.

«Ενδιαφέρον υπήρχε και στη διάρκεια των γιορτών, διότι υπήρχαν πολλοί επισκέπτες στη Μαγνησία», όπως αναφέρει η κ. Πράπα, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι το σταθερό ενδιαφέρον για το τρενάκι παρουσιάζει ανοδική πορεία, ενθαρρυντική για την πορεία του στο χρόνο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου