ΤΟΠΙΚΑ

Φορέματα για βραβείο από δύο σπουδάστριες του ΙΙΕΚ Βόλου

φορέματα-για-βραβείο-από-δύο-σπουδάστ-579041

Δύο σπουδάστριες σχεδίου μόδας από το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 10 νέους σχεδιαστές από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο πανελλήνιου διαγωνισμού νέων Ελλήνων σχεδιαστών. Πρόκειται για την Ανδρομάχη Παναγιωταρά και την Κατερίνα Βλάνδου, που με τις δημιουργίες τους θέτουν υποψηφιότητα για το ένα από τα τρία βραβεία του διαγωνισμού.

Συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, και έχοντας πλέον καθιερωθεί ως ένας θεσμός που προσφέρει προοπτική απασχόλησης στους νέους σπουδαστές των σχολών σχεδίου στην Ελλάδα, ο «Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών» (Σ.Ε.Γ.) με τη συνεργασία του Δημοπρατηρίου Γούνας της NAFA προκήρυξε το «Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών». Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του σχεδιασμού προϊόντων γούνας στην Ελλάδα. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, «Light, Space, Air», όπως το περιέγραψε ο συνεργάτης του Σ.Ε.Γ. – καθηγητής του Royal College of Art – London – κ. Βασίλης Καρδάσης, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμπνευστούν από τη σημασία κάθε λέξης.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού επιλέχτηκαν 10 σχεδιαστές, οι οποίοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ενημερωτικό σεμινάριο που ολοκληρώνεται σήμερα στην Καστοριά.

Ανάμεσα στους 10 διακριθέντες βρίσκονται δύο σπουδάστριες από την ειδικότητα Ενδύματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Η 20χρονη Σκοπελίτισσα Ανδρομάχη Παναγιωταρά, δημιούργησε ένα αέρινο φόρεμα με μαύρα κρόσσια και διαφάνεια. «Θα ενδιαφερόμουνα να ασχοληθώ με το σχέδιο μόδας και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι κάτι που με γεμίζει δημιουργικά. Και πιστεύω ότι όποιος αγαπά κάτι, μπορεί να πετύχει σε αυτό», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Ανδρομάχη Παναγιωταρά.

Με ένα φόρεμα από πλεκτή γούνα, ημιδιάφανη μουσελίνα με ραμμένα αστέρια σε στυλ 60’s συμμετέχει στο διαγωνισμό η 22χρονη Κατερίνα Βλάνδου από τη Λάρισα, η οποία εκτός από μαθήματα σχεδίου μόδας στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, είναι και τεταρτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη από τα σεμινάρια και κάνει τη δική της προσπάθεια ως μελλοντική σχεδιάστρια μόδας.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας «FUR EXCELLENCE IN ATHENS» από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2017, όπου θα γίνει η τελική επιλογή και βράβευση 3 από τους 10 διακριθέντες.

Το έπαθλο για τους τρεις πρώτους, είναι ένα ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο – workshop μιας εβδομάδας στο Τορόντο του Καναδά, στο Studio Design, ενός από τα πλέον γνωστά δημοπρατήρια γούνας του κόσμου, του NAFA (North American Fur Auction).Τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας θα καλυφθούν από το Διεθνές Δημοπρατήριο NAFA.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου