ΤΟΠΙΚΑ

Δραμητινός: Κανένας δεν θα πριμοδοτηθεί

δραμητινός-κανένας-δεν-θα-πριμοδοτηθ-579222

Μετά το θόρυβο που δημιούργησε η έφοδος των ελεγκτών της Επιθεώρησης Εργασίας στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Βόλου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, υποχρεώθηκε χθες να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι ζητήθηκαν από το ΣΕΠΕ διευκρινίσεις και δόθηκε διορία για άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι στο βωμό της εθελοντικής προσφοράς δεν θα ανοίξει «παραθυράκι» προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ.

Η Διοίκηση παραδέχεται ότι κλήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας να δώσει διευκρινίσεις για το καθεστώς απασχόλησης των εθελοντών, ενώ θορυβημένη και ενοχλημένη από την έκταση που πήρε το θέμα υποστηρίζει ότι «είναι άστοχη και κακόβουλη οποιαδήποτε συσχέτιση της εθελοντικής εργασίας με πιθανό πρόκριμα του εθελοντή σε διορισμό στο Δημόσιο».

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον διοικητή κ. Μάνθο Δραμητινό, επισημαίνεται ότι δεν υποκρύπτεται καμία σχέση εργασίας και πως δεν υφίσταται θέμα να πριμοδοτηθούν οι εθελοντές που, με υπεύθυνη δήλωση, αποδέχονται ότι δεν υπάρχει απαίτηση οικονομικών ή ασφαλιστικών υποχρεώσεων εκ μέρους του νοσοκομείου. «Όποιοι διορισμοί προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, είτε μονίμων, που είναι και το ευκταίο, είτε επικουρικών υπαλλήλων, είτε αυτών με τις ατομικές συμβάσεις, έχουν να κάνουν είτε με προγράμματα του ΟΑΕΔ ή με επιλογή μέσω ΑΣΕΠ» σημειώνει ο διοικητής του ΓΝΒ.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, οι τομείς που απασχολούνται οι εθελοντές έχουν να κάνουν με το γνωστικό τους αντικείμενο, τις δεξιότητες και τις ανάλογες ανάγκες των τμημάτων. Καταθέτουν ειδικό έντυπο – δήλωση, όπου προαπαιτούμενο είναι η σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου του τμήματος που είναι και υπεύθυνος/νη για την επιτήρηση του εθελοντή, ενώ η αίτησή τους εξετάζεται από το Δ.Σ. του νοσοκομείου, μετά από εισήγηση της Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας, όπου συμμετέχουν εκτός των διοικητών και των υπηρεσιακών παραγόντων αιρετοί εκπρόσωποι ιατρών και εργαζομένων.

Σημειώνεται επίσης, ότι το τελευταίο εξάμηνο, όσες αιτήσεις εθελοντών εισήχθησαν στο Δ.Σ, είχαν την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ και ότι το 2013 στο Μητρώο των Εθελοντών ήταν εγγεγραμμένοι (49) εθελοντές, το 2014 (17), το 2015 (9), και το έτος 2016 (27) διαφόρων ειδικοτήτων.

Ενόχληση για την έφοδο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Δραμητινός δεν έκρυψε εξαρχής την ενόχλησή του για την έφοδο του κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας στα μαγειρεία του νοσοκομείου. Φωτογραφίζοντας μάλιστα ότι πίσω από την καταγγελία βρίσκονται οι συνδικαλιστές των συλλόγων γιατρών και εργαζομένων, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο δημοσίως είχαν καταγγείλει το θέμα των εθελοντών, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει: «Μετά τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από τις «ανώνυμες» καταγγελίες των γνωστών αγνώστων για την προσφορά συμπολιτών μας στο νοσοκομείο, μετά τις απαραίτητες αμοιβαίες διευκρινήσεις και την κατάθεση όλων των νομίμων εγγράφων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, όχι μόνο να σταθεί το νοσοκομείο μας όρθιο, αλλά να προσφέρει καλύτερο και πιο ποιοτικό έργο.

Το Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», ευχαριστεί πολύ όλους τους εθελοντές που βοήθησαν, βοηθούν και θα βοηθούν στον κοινό μας αγώνα για την εξάλειψη του ανθρώπινου πόνου. Απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους συνανθρώπους μας που νιώθουν την προσφορά ως μέγιστο κοινωνικό αγαθό, να συνεχίσουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, κλείνοντας τα αυτιά τους στις κραυγές των Κασσάνδρων που αφυπνίστηκαν πρόσφατα, μετά από τον λήθαργο τους, την εποχή που διαλυόταν το Δημόσιο σύστημα υγείας. Μας χαροποιεί η ενεργοποίηση τους, γιατί γεμίζει άγχος και μένος σε κάποιους το γεγονός ότι επιτέλους γίνεται δουλειά, και αυτό φαίνεται».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου