ΤΟΠΙΚΑ

Σκοτώθηκε 37χρονος στο κέντρο του Βόλου

σκοτώθηκε-37χρονος-στο-κέντρο-του-βόλου-499152

Τελευταίο μεροκάματο για 37χρονο διανομέα έτοιμου φαγητού, στο Βόλο. Το δρομολόγιο για παράδοση παραγγελίας δεν ολοκληρώθηκε… Σταμάτησε σε καρτέρι θανάτου, το οποίο στήθηκε για το νεαρό δικυκλιστή στο κέντρο της πόλης, στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος με Κ. Καρτάλη.
 
 
Θύμα του τροχαίου δυστυχήματος ο Βασίλης Αντ. Καραμήτρος, πατέρας μωρού, ενός έτους. Η διαδρομή του, που ξεκίνησε από κατάστημα έτοιμου φαγητού στην οδό Ιάσονος, έληξε με τον πιο τραγικό τρόπο.
 
Στις 4:20μμ, στην οδό  Δημητριάδος με Κ. Καρτάλη το δίκυκλο που οδηγούσε ο 37χρονος συγκρούστηκε με άλλο δίκυκλο όχημα και οδηγό έναν 21χρονο, κάτοικο Βόλου.
 
Κανείς από τους δύο δικυκλιστές, σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, δε φορούσε προστατευτικό κράνος. Για τον 37χρονο, έμελε να σταθεί μοιραίο για τη ζωή του. Μετά την πλαγιομετωπική σύγκρουση των δύο δικύκλων –με σφοδρότητα, όπως περιέγραφαν μάρτυρες- ο εργαζόμενος βρέθηκε στο έδαφος με το κεφάλι. Ο 21χρονος τραυματίστηκε ελαφρά.
 
Ο θόρυβος της σύγκρουσης έκοψε την ανάσα των διερχομένων και των περιοίκων. Η θέα του αιμόφυρτου στην άσφαλτο νεαρού προκάλεσε σοκ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τη στιγμή της κλήσης βρίσκονταν σε κίνηση, έφτασε σε τρία λεπτά στο σημείο του τροχαίου. Σε εννέα λεπτά, ο βαρύτατα τραυματισμένος δικυκλιστής εισάγονταν στο Νοσοκομείο Βόλου. Γιατροί είχαν τεθεί σε ετοιμότητα για την άμεση είσοδό του στο χειρουργείο. Δεν πρόλαβαν, δυστυχώς, τίποτε. Ο 37χρονος ψυχορραγούσε, υποκύπτοντας στα κρανιοεγκεφαλικά χτυπήματα.
 
Περαστικοί από το σημείο, λίγο πριν ξεκινήσει η απογευματινή λειτουργία της εμπορικής αγοράς, καταστηματάρχες και κάτοικοι «πάγωσαν» στην εικόνα της σύγκρουσης των δύο δικύκλων. Το κιβώτιο στο πίσω μέρος του ενός δικύκλου μαρτυρούσε ότι ο 37χρονος ήταν καθ’ οδόν για παραγγελία. Έδειχνε ότι βρίσκονταν σε ώρα εργασίας, παλεύοντας για το μεροκάματο. Όλα σκόρπισαν στο δρόμο…
 
Αιτία του τροχαίου δυστυχήματος είναι η παραβίαση φωτεινού σηματοδότη. Τίποτε άλλο δε δόθηκε επίσημα στη δημοσιότητα από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, για τις συνθήκες πρόκλησης του θανατηφόρου τροχαίου και εργατικού ατυχήματος. Η προανάκριση από την Τροχαία συνεχίζεται.
 
Προσωρινή δουλειά
Σαν κεραυνός έπεσε στη Ν. Ιωνία η είδηση της τραγικής απώλειας του Βασίλη Καραμήτρου. Στο σπίτι, στη Ραιδεστού 20, όπου διέμενε μαζί με τη 36χρονη σύζυγό του βυθίστηκε στο βαρύ πένθος.
 
Το ζευγάρι είχε πριν ένα χρόνο περίπου αποκτήσει το πρώτο του παιδί. Πριν ένα μήνα ακριβώς, η ατμόσφαιρα στο σπίτι τους ήταν γιορτινή για τα βαφτίσια της κορούλας τους.
 
Η ευτυχία και το καμάρι του 37χρονου για το παιδί που απέκτησαν δεν κρύβονταν, έλεγαν γείτονες, που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη συμφορά.
 
Τον περιέγραφαν ως έναν νέο «διαμάντι», πάντα με το χαμόγελο, πρόσχαρο να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη, σωστό οικογενειάρχη και πολύ εργατικό.
 
Η διανομή φαγητού, από το περασμένο φθινόπωρο, όπως έλεγαν οι οικείοι του, ήταν μια προσωρινή λύση για τον 37χρονο, για να βγει το μεροκάματο.
Και άλλες φορές στο παρελθόν είχε εργαστεί κατά καιρούς, αλλά όχι μόνιμα, σε ντιλίβερι. Είτε συμπληρωματικά στο εισόδημά του, είτε γιατί εκείνα τα χρονικά διαστήματα δεν είχε άλλη απασχόληση.
 
Έκανε πολλές δουλειές για να ζήσει την οικογένειά του, στους μήνες που μεσολαβούσαν χωρίς να ταξιδεύει με καράβι, που ήταν η κύρια απασχόλησή του. Όπως και τώρα, που περίμενε πότε θα τον ενημερώσουν για να μπαρκάρει…
 
Η κηδεία του αδικοχαμένου 37χρονου θα γίνει σήμερα, στις 6:30 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου