Αύξηση κίνησης στο αεροδρόμιο Αγχιάλου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-02-02, 16:22:48
Αύξηση κίνησης στο αεροδρόμιο Αγχιάλου

Ενθαρρυντικά μηνύματα και ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού καταγράφονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση του αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου, αναμένεται να σημειώσει άνοδο της τάξης του 30% στις αφίξεις της φετινής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται, ειδικότερα οι δύο νέες αεροπορικές γραμμές που ανοίγουν στις 29 Απριλίου και το πρόγραμμα πτήσεων αναμένεται να διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου. Ο λόγος για την απευθείας γραμμή Μόναχο – Βόλος από την Condor και την απευθείας γραμμή από Βρυξέλλες, αντίστοιχα, με την αεροπορική Εταιρεία TUI Brussel.

Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων έχει ήδη ανοίξει, ενώ στο μεταξύ εκδηλώνουν και άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείας ενδιαφέρον, προκειμένου να εντάξουν το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο πρόγραμμα πτήσεων.

Τα σχόλια που διατυπώνονται από επαγγελματίες είναι θετικά, οι προσδοκίες μεγάλες, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργου Ζαφείρη, η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι καλή, σύμφωνα με τα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό.

Βασικό ζητούμενο είναι να εδραιωθεί η συνεργασία και η απευθείας σύνδεση με Μόναχο και Βρυξέλλες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου «οι νέες απευθείας πτήσεις από Βρυξέλλες και Γερμανία είναι πολύ σημαντικές και μας ενδιαφέρει να εδραιωθούν». Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι «πρέπει να ανοίξει, ένας προορισμός από τη Γερμανία και να αυξηθεί παράλληλα ο αριθμός πτήσεων. Αυτή τη στιγμή θα έχουμε μια πτήση την εβδομάδα από Γερμανία, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το Μόναχο, γιατί οι Γερμανοί είναι ένας λαός που ταξιδεύει πολύ στην Ελλάδα και είναι σημαντικό να παραμείνει ανοιχτή η γραμμή των απευθείας πτήσεων».

Αναμένονται περί τις δώδεκα πτήσεις εβδομαδιαίως από Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, από Γερμανία και Βρυξέλλες, οι οποίες θα διαρκέσουν από τα τέλη Απριλίου έως τις 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει είκοσι μέρες νωρίτερα.

«Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον», όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, ο οποίος σημειώνει παράλληλα, ότι «είναι ενθαρρυντικά τα δεδομένα που υπάρχουν» ενώ εκφράζει την ευχή «να υπάρχει συνέχεια, με τους ίδιους ρυθμούς».

Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

Ιδιαίτερα σημαντική είναι, ταυτόχρονα, η παρουσίαση της Μαγνησίας, σε τουρ οπερέιτορς, αεροπορικές εταιρείες και δημοσιογράφους του εξωτερικού, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Salon des Vacances, που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, με τιμώμενη περιοχή του ΕΟΤ, το Βόλο και το Πήλιο.

Στην έκθεση συμμετέχει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, στο stand του Δήμου Βόλου, το οποίο θα στηρίξουν με την παρουσία τους οι δήμοι Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου που θα βρίσκονται στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η δυναμική παρουσία φορέων της περιοχής μας στη συγκεκριμένη έκθεση, βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με τη νέα αεροπορική γραμμή που εγκαινιάζεται, με θετικές προσδοκίες για το μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της παρουσίασης εντάσσεται η παρουσίαση του παραδοσιακού γαστρονομικού πλούτου της Μαγνησίας από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, ενώ η συνολική παρουσίαση της περιοχής, πραγματοποιείται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με τους τρεις δήμους στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η παρουσία της περιοχής στην εν λόγω έκθεση και στην αγορά του Βελγίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πολύ σημαντική, καθώς θα ενισχύσει, όπως εκτιμάται, την προώθηση της νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου των Βρυξελλών με το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας που θα ξεκινήσει, όπως προαναφέρθηκε, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=