ΤΟΠΙΚΑ

Στο κόκκινο 500.000 πρώτες κατοικίες

στο-κόκκινο-500-000-πρώτες-κατοικίες-580472

Περί τις 250.000 αιτήσεις του νόμου Κατσέλη είναι κατατεθειμένες σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, με τα κόκκινα δάνεια να ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο, και τις πρώτες κατοικίες που βρίσκονται κάτω από τη «δαμόκλειο σπάθη» του πλειστηριασμού να υπολογίζονται σε 500.000 πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε από το Βόλο ο Γιώργος Μπαρτζώκης, πρόεδρος του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων».

Ο ίδιος είχε χθες συνάντηση με μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας, «Μάγνητες τυφλοί», στους οποίους ανέλυσε τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους, με αιχμή του δόρατος την πλήρη απαλλαγή τους από δανειακές υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τα δεδομένα που υφίστανται σε εθνικό επίπεδο με φόντο την κρίση.

«Ο μεγάλος μας στόχος είναι η διαγραφή των δανείων των δανειοληπτών σε οριζόντια μορφή, με βάση την αξία των πραγμάτων που υπάρχει σήμερα, στις δανειακές υποχρεώσεις που πήραμε στο παρελθόν. Είναι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα καταθέσουμε στη Βουλή αν ο λαός μάς τιμήσει», όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαρτζώκης.

Τα σημαντικά προβλήματα και καθημερινά αιτήματα που διατυπώνονται από τους «Μάγνητες τυφλούς» έθεσε υπόψη του προέδρου του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ –Ταυτότητα Κεντρώων», ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, Γιάννης Καραγιώργος, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου