ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση δύο σχεδιαστριών μόδας του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

πανελλήνια-διάκριση-δύο-σχεδιαστριώ-580553

Συνεχίζοντας την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, και έχοντας πλέον καθιερωθεί σαν ένας θεσμός που προσφέρει προοπτική απασχόλησης στους νέους σπουδαστές των σχολών σχεδίου στην Ελλάδα, ο «Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών» (Σ.Ε.Γ.) με τη συνεργασία του Δημοπρατηρίου Γούνας της NAFA προκήρυξε το «Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του σχεδιασμού προϊόντων γούνας στην Ελλάδα. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, Light, Space, Air”, όπως το περιέγραψε ο συνεργάτης του Σ.Ε.Γ. – καθηγητής του Royal College of Art – London – κ. Βασίλης Καρδάσης, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εμπνευστούν από τη δίφορη σημασία κάθε λέξης.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού επιλέχτηκαν 10 σχεδιαστές, οι οποίοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ενημερωτικό Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΕΓ στην Καστοριά από 1-3 Φεβρουαρίου 2017 (με κάλυψη των εξόδων από τους διοργανωτές). Ανάμεσα στους 10 διακριθέντες βρίσκονται οι Παναγιωταρά Α. και Βλάνδου Κ. από την ειδικότητα Ενδύματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας «FUR EXCELLENCE IN ATHENS» από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2017. όπου θα γίνει η τελική επιλογή και βράβευση 3 από τους 10 διακριθέντες.

Το έπαθλο για τους τρεις πρώτους, είναι ένα ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο – workshop μιας εβδομάδας στο Τορόντο του Καναδά, στο StudioDesign ενός από τα πλέον γνωστά Δημοπρατήρια Γούνας του κόσμου, του NAFA (North American Fur Auction) (http://www.nafa.ca/). Τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας θα καλυφθούν από το Διεθνές Δημοπρατήριο NAFA.

Η Διοίκηση του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου εύχεται «καλή επιτυχία στις σπουδάστριες του και ευχές για διάκριση και στο επόμενο επίπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου