ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικό ρεκόρ νέων συνταξιούχων εκπαιδευτικών

αρνητικό-ρεκόρ-νέων-συνταξιούχων-εκπ-580619

Αρνητικό ρεκόρ 30ετίας στον αριθμό των νηπιαγωγών και δασκάλων από τη Μαγνησία που βγήκαν στη σύνταξη, το 2016. Μόλις έξι οι εκπαιδευτικοί που από το Σεπτέμβριο δεν βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας, και τους οποίους τίμησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Αποστόλης Μούσιος, το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν 64 εκπαιδευτικοί, 98 βγήκαν στη σύνταξη το 2010, 69 το 2011, 48 το 2012, 42 το 2013, 54 το 2014, 11 το 2015 και το 2016 ήταν η μοναδική χρονιά στο αρχείο του τοπικού συλλόγου, από το 1985 που ο αριθμός των νέων συνταξιούχων εκπαιδευτικών είναι μονοψήφιος.

Μόλις έξι εκπαιδευτικοί βγήκαν στη σύνταξη, εκ των οποίων οι πέντε είναι γυναίκες και μητέρες με ανήλικα παιδιά και μόνο ένας άνδρας. Άλλη μία εκπαιδευτικός βγήκε στη σύνταξη αλλά δεν πρόλαβε να την πάρει, αφού έχασε το περασμένο καλοκαίρι τη μάχη με τον καρκίνο. Ο σύλλογος θα αποδώσει την τιμητική πλακέτα στην οικογένειά της.

Όπως τόνισε ο κ. Μούσιος, η μείωση των συντάξεων και η ανασφάλεια που νιώθουν οι εκπαιδευτικοί, κρατούν δασκάλους και νηπιαγωγούς στις αίθουσες διδασκαλίας, και ολοένα και λιγότεροι καταθέτουν χαρτιά για σύνταξη ακόμη κι αν έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.Τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι συντάξεις μειώνονται ολοένα και περισσότερο.

Φέτος στη σύνταξη βγήκαν οι εκπαιδευτικοί: Φωτεινή Ξώλια, Γεωργία Γιουβρή, Δημήτριος Σαματάς, Αγγέλα Γκέσκου, Ευγενία Παπαυγέρη και Χαρίκλεια Σίσκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου