ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιωτών εκπαιδευτικών

διάκριση-βολιωτών-εκπαιδευτικών-581847

Σημαντική διάκριση απέσπασαν δύο Βολιώτες εκπαιδευτικοί, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό για το ασφαλές διαδίκτυο. Η δημιουργική σύμπραξη δύο τμημάτων, του Στ1 του 27ου Δημοτικού σχολείου Βόλου με δασκάλα την Ευτυχία Πλακαρού, και του Τ6 του 2ου Ειδικού δημοτικού Βόλου, με δάσκαλο τον εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Δημήτρη Αίσωπο, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε απ’ το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και της Νατάσας Μποφίλιου, πρέσβειρας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η παραπάνω πρωτότυπη σύμπραξη τμημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους που είναι προσβάσιμη διαδικτυακά και τιτλοφορείται «Εκπαιδεύοντας τη γιαγιά στο διαδίκτυο», ενώ παράλληλα έγινε πράξη το μήνυμα της συνεργασίας, κοινωνικοποίησης και ισότιμης συμμετοχής των παιδιών σε βιωματικές δράσεις και την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πολυβραβευμένος εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Δημήτρης Αίσωπος, συνδημιουργός της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους για την ασφαλή πλοήγηση, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη διάκριση είναι πολύ σημαντική για τους συμμετέχοντες και, κυρίως, για τα παιδιά, τους μαθητές των τμημάτων σχολείων Γενικής και Ειδικής Αγωγής, που ένωσαν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της συνεργασίας.

Θεματικό επίκεντρο της ιστορίας, μια γιαγιά η οποία συνομιλώντας με τον εγγονό της για το διαδίκτυο, που αποτελεί έννοια άγνωστη και δυσνόητη για την ίδια, του ζητάει να την μυήσει σε διαδρομές ασφαλούς πλοήγησης, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της νέας τεχνολογίας. Όπως επισημαίνει ο εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής που συνδημιούργησε την ταινία, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτυπώνονται με συμβολικό τρόπο τα θετικά του διαδικτύου αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, ταυτόχρονα, με το μήνυμα της ασφαλούς πλοήγησης να προβάλλει ανάγλυφο.

Κάθε βραβείο συνεπάγεται «εγρήγορση και πρόοδο» για τον δραστήριο εκπαιδευτικό, ο οποίος τονίζει ότι «πρέπει να είμαστε εξοικειωμένοι με το πνεύμα της εποχής, και ως εκπαιδευτικοί να διευρύνουμε την οπτική των παιδιών, για να γίνει πιο ομαλή η ένταξή τους στην κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου