ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές και εθελοντική προσφορά

διακοπές-και-εθελοντική-προσφορά-851206

Δημιουργικές δραστηριότητες, με κοινό χαρακτηριστικό τους την εθελοντική προσφορά, αντικαθιστούν τις παραδοσιακές διακοπές μέσα από εκατοντάδες προγράμματα εθελοντισμού και διακοπών, που διοργανώνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αποκαταστάσεις μονοπατιών στο Πήλιο, συντηρήσεις πολιτιστικών μνημείων στην Ουκρανία και μεσαιωνικών κάστρων στη Γαλλία, αναδείξεις αρχαίων μονοπατιών στις Κυκλάδες και διοργάνωση φεστιβάλ φωτογραφίας στη Σερβία είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον ατόμων κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογενειών.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Mom" διοργανώνει δύο εθελοντικά προγράμματα. Το πρώτο αφορά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες στη Σκόπελο και την Αλόννησο. Το δεύτερο διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και απευθύνεται σε έμπειρους εθελοντές, οι οποίοι συνδράμουν το έργο της "Mom" για την περίθαλψη όποιας τραυματισμένης φώκιας εντοπιστεί.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στα προγράμματα επιβαρύνονται με τα έξοδα διατροφής και μετακίνησης, ενώ διαμένουν δωρεάν σε σπίτια της "Mom".

Το Δίκτυο "Μεσόγειος SOS" διοργανώνει τρία εθελοντικά προγράμματα, διάρκειας δέκα ημερών το καθένα. Το πρώτο δίνει έμφαση στον καθαρισμό των παραλιών και την υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στη νότια Ρόδο. Το δεύτερο αφορά σε διάνοιξη μονοπατιών στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και το τρίτο περιλαμβάνει καθαρισμό ρεμάτων στην ορεινή Ναυπακτία.

Το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα είναι 120 ευρώ και καλύπτει διαμονή σε ξενώνες, συνδρομή στην Οργάνωση, ασφάλιση και μετακίνηση (από και προς τον τόπο του προγράμματος, καθώς και τις εσωτερικές μετακινήσεις). Οι εθελοντές επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα διατροφής.

Εθελοντικά προγράμματα διοργανώνει και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους 18-25 ετών και αφορούν στην εθελοντική εργασία σε υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε τουριστικές περιοχές. Τα ΕΛ.ΤΑ καλύπτουν μέρος της διαμονής, διατροφής και μετακίνησης των εθελοντών στις περιοχές, όπου θα προσφέρουν εργασία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου