ΤΟΠΙΚΑ

Μεράκι σε κάθε πιάτο, φαγητό από τις εθελόντριες των Σπιτιών Γαλήνης

μεράκι-σε-κάθε-πιάτο-φαγητό-από-τις-εθε-581934

Διαγωνισμός μαγειρικής στον οποίο θα συμμετάσχουν εθελόντριες των Σπιτιών Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος διοργανώνεται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, κατόπιν συνεργασίας της «Μαγνήτων κιβωτού» με το Θεσσαλικό ΙΕΚ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέσω της πρωτοβουλίας, που υλοποιείται για πρώτη φορά, επιχειρείται να αναδειχθεί το μαγειρικό ταλέντο και το μεράκι των γυναικών που παρασκευάζουν καθημερινά, με περισσή αγάπη, το φαγητό που προσφέρεται σε όσους έχουν ανάγκη, από τα Σπίτια Γαλήνης σε όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν όσα «Σπίτια Γαλήνης» το επιθυμούν, και μπορούν να υποβάλλουν στους διοργανωτές τη συμμετοχή τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Οι συντεταγμένες της παραπάνω διοργάνωσης προσδιορίστηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως, π. Δαμασκηνού Κιαμέτη, του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου π. Μάξιμου Παπαϊωάννου, των ιερέων που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της «Μαγνήτων κιβωτού» και του Θεσσαλικού ΙΕΚ.

Ο φετινός διαγωνισμός, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, έχει ως θέμα το Πήλιο και τις παραδοσιακές γεύσεις, ενώ όλα τα εδέσματα θα παρασκευαστούν στους χώρους του κάθε «Σπιτιού Γαλήνης» και θα μεταφερθούν στον χώρο του διαγωνισμού, στο συνεδριακό της Μητρόπολης.

Το μενού των πιάτων που θα διαγωνιστούν περιλαμβάνει ορεκτικό, πίτα με χειροποίητο φύλλο, κυρίως πιάτο με βασικό υλικό το κοτόπουλο, και επιδόρπιο.

Τα πιάτα θα κριθούν από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από Chef του Θεσσαλικού ΙΕΚ, εκπρόσωπο της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος, εκπρόσωπο Βόλου του Chef Club Αθηνών και επαγγελματίες από το χώρο εστίασης της πόλης μας. Η κριτική επιτροπή έχει αποκλειστικά τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του νικητή. Οι τελικοί νικητές θα είναι αυτοί που θα έχουν κατά σειρά το μεγαλύτερο μαθηματικό άθροισμα στο τέλος, ενώ σε όλες τις συμμετέχουσες θα απονεμηθεί αναμνηστικό συμμετοχής από τους διοργανωτές.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Τσούκας, γενικός γραμματέας της «Μαγνήτων κιβωτού», μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι δημιουργίες που θα διαγωνιστούν, θα αποτελέσουν τη βάση του μπουφέ που θα προσφερθεί στους παριστάμενους και τις εθελόντριες που συμμετέχουν στον έρανο αγάπης της τοπικής Εκκλησίας. Οι γεύσεις που θα παρουσιαστούν είναι τοπικές, με επίκεντρο το Πήλιο, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Τσούκας, στόχος είναι να υπογραμμιστεί, μέσω της παραπάνω διοργάνωσης, ότι το φαγητό παρασκευάζεται με αγάπη και μεράκι από τις εθελόντριες των Σπιτιών Γαλήνης. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο ίδιος, ο διαγωνισμός θα δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να έρθουν σε επικοινωνία και να γνωριστούν, δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν κυρίες από τα Σπίτια Γαλήνης που λειτουργούν ανά τη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου