ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε σε γκρεμό 25 μέτρων και σώθηκε!

επεσε-σε-γκρεμό-25-μέτρων-και-σώθηκε-851206

Άγιο είχε άντρας από το Βένετο, ο οποίος έπεσε από γκρεμό 25 μέτρων πάνω σε βράχια. Για τον εντοπισμό του, όταν η απουσία του έγινε αισθητή, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Το πρωί του περασμένου Σαββάτου μετέβη στην Ιερά Μονή Φλαμπουρίου για τον καθαρισμό των περιβολιών, όπως συνήθιζε τα σαββατοκύριακα. Για άγνωστο λόγο βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας πάνω σε βραχώδη ακτή.
Με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και στα πόδια στάθηκε αδύνατο να μετακινηθεί, ενώ ένα ακόμη ευτύχημα ήταν ότι δεν παρασύρθηκε από τα κύματα της θάλασσας.
Ο ηγούμενος της Μονής ανησύχησε, όταν ο άντρας άργησε να επιστρέψει και άρχισε να τον αναζητά χωρίς αποτέλεσμα. Η επιχείρηση εντοπισμού του, όταν ο ηγούμενος κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί, άρχισε άμεσα. Μετά από δύο ώρες περίπου, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης τον εντόπισαν, καταριχήθηκαν και τον έδεσαν σε φορείο.
Λόγω του μεγάλου ύψους στάθηκε αδύνατο να τον ανεβάσουν και η μεταφορά του έγινε με σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Το φορείο μεταφέρθηκε στο Κεραμίδι, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο άτυχος-τυχερός άντρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου