ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις πνιγμοί σε τρεις μέρες στη Μαγνησία

τρεις-πνιγμοί-σε-τρεις-μέρες-στη-μαγνη-479342

Σε «υγρό τάφο» για τρία άτομα, το προηγούμενο τριήμερο, μετατράπηκαν παραλίες της Μαγνησίας. Μετά τον 65χρονο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή του Αναύρου, δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από λουόμενους από τη θαλάσσια περιοχή «Μύλος» Τρικέρων 80χρονη. Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Την Κυριακή, στις 3μμ, τρίτος πνιγμός σημειώθηκε στη Μαγνησία. Από τη θαλάσσια περιοχή της Γατζέας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις 73χρονος. Σοκ υπέστησαν τα μέλη της οικογένειάς του, με τα οποία ο ηλικιωμένος απολάμβανε τη θάλασσα.

Λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά. Η σορός του διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Δεκάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους, κάθε χρόνο στη θάλασσα. Το καλοκαίρι του 2009, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, 170 άτομα σε όλη την Ελλάδα πνίγηκαν, στη πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και άντρες.

Οι 134 ήταν Έλληνες, 30 αλλοδαποί, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία επτά ατόμων. Οι 109 ήταν άντρες και 60 γυναίκες, ενώ στη πλειοψηφία τους τα θύματα ήταν άνω των 60 ετών.

Το καλοκαίρι του 2008 πνίγηκαν 314 άτομα, 342 το 2007, 284 το 2006 και 275 το 2005.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου