ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγός ασθενοφόρου χωρίς δίπλωμα!

οδηγός-ασθενοφόρου-χωρίς-δίπλωμα-851206

Απίστευτες καταστάσεις ζούνε οι κάτοικοι της Σκιάθου εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας. Μετά από τον αντιδήμαρχο που εκτελούσε χρέη οδηγού ασθενοφόρου, χθες τραυματιοφορέας αναγκάστηκε να οδηγήσει το ασθενοφόρο για να μεταφέρει ασθενή χωρίς όμως να έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης! Για το περιστατικό αυτό ήδη έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα.

Οδηγός ασθενοφόρου χθες το πρωί δεν υπήρχε στο Κέντρο Υγείας. Όταν όμως προέκυψε πρόβλημα στη μεταφορά ασθενούς, το ασθενοφόρο το πήρε ένας τραυματιοφορέας, ο οποίος δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης.
Το συμβάν αυτό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Σκιάθου, από άνθρωπο που ενημερώθηκε για το περιστατικό, ενώ ο καταγγέλλων απευθύνθηκε και στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των ασθενών.
Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Τις προηγούμενες ημέρες αποχώρησαν από το Κέντρο Υγείας τρεις αγροτικοί ιατροί, των οποίων η θητεία έληξε και δεν επιθυμούσαν να την ανανεώσουν.
Έτσι, χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας βρισκόταν ένας τραυματιοφορέας, μία νοσηλεύτρια κι ένας γιατρός, ο οποίος όμως είχε εφημερία ετοιμότητας, που σημαίνει πως δεν παρευρισκόταν στο Κέντρο Υγείας, αλλά τον καλούσαν μόνο εάν υπήρχαν έκτακτα περιστατικά.
Επιπλέον χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας συνέρρεαν κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, οι οποίοι ήθελαν να γράψουν φάρμακα. Εξαιτίας όμως της έλλειψης γιατρών, οι ασφαλισμένοι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι.
Χθες το απόγευμα οι μόνοι που βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας ήταν μία νοσηλεύτρια και μια καθαρίστρια, ενώ σήμερα το απόγευμα δεν θα υπάρχει ούτε γιατρός αλλά ούτε και νοσηλεύτρια!
Κάτοικοι του νησιού παραπονέθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κατάσταση που υφίστανται επισημαίνοντας πως το νησί αυτή την περίοδο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες και εάν συμβεί κάτι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Κάνουν λόγο για αδιαφορία του κράτους απέναντι στα προβλήματα του νησιού, μιας και το χειμώνα αυτά συνεχίζονται, καθώς τα κενά σε γιατρούς δεν καλύπτονται και οι κάτοικοι φοβούνται να αρρωστήσουν.
Ερωτηθείς ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος εάν γνωρίζει το πρόβλημα του Κέντρου Υγείας κι αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την κάλυψη των κενών σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πως το πρόβλημα είναι γνωστό στη διοίκηση και έχει δρομολογηθεί λύση.
Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως μέσα στις 54 θέσεις συμβασιούχων που θα έρθουν στο Νοσοκομείο Βόλου, η έγκριση των οποίων αναμένεται, υπάρχουν και άτομα τα οποία προορίζονται για τα Κέντρα Υγείας των νησιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου