ΤΟΠΙΚΑ

Προοπτικές συνεργασίας στον τουρισμό ανάμεσα σε Μαγνησία και Γαλλία

προοπτικές-συνεργασίας-στον-τουρισμ-583237

Οι προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του γενικού πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Philippe Ray με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Η επίσκεψη του κ. Ray στο Επιμελητήριο Μαγνησίας έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλία, η οποία διοικητικά ανήκει στο Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τον κ. Ray να ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και να δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασία για δράσεις που αφορούν στην καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα. Τον κ. Ray συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στην πόλη του Βόλου, Ρολάν Φίσερ.

Ο πρόξενος εμφανίστηκε θετικός στην προώθηση θεμάτων ανάπτυξης, τουρισμού και επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών, και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για καινοτόμες επιχειρήσεις και δραστηριότητες. Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του μίλησε για τον πλούτο των τοπικών προϊόντων που παράγονται στη Μαγνησία, ανέλυσε τις δράσεις του Επιμελητηρίου στον τομέα της επιχειρηματικότητας, και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία, που υπάρχει με κάθε Φορέα που προωθεί τις επιχειρηματικές ιδέες.

Έμφαση, όμως, και από τις δύο πλευρές δόθηκε και στον τομέα ανάπτυξης του τουρισμού. Οι κ.κ. Ray και Μπασδάνης, συμφώνησαν στη διοργάνωση τουριστικής αποστολής, αποτελούμενης από Γάλλους tour operators και δημοσιογράφους, η οποία θα επισκεφθεί τη Μαγνησία και θα γνωρίσει από κοντά όσα έχει να προσφέρει. Στην συνέχεια, κι εφ’ όσον αυτή η αποστολή στεφθεί από επιτυχία, θα γίνει αντίστοιχη αποστολή στη Γαλλία.

Ο κ. Ray τόνισε πως αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη, καθώς σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γαλλίας η Κεντρική Ελλάδα είναι μία άγνωστη περιοχή, που αξίζει όμως να την γνωρίσουν όσοι θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Επίσης, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης της Νέας Αγχιάλου είτε με το Παρίσι είτε με κάποια άλλη μεγάλη πόλη της Γαλλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου