ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το Δήμο Βόλου

ανακοίνωσε-υποψηφιότητα-για-το-δήμο-β-499142

Το θρυλούμενο εδώ και δύο περίπου χρόνια ενδιαφέρον του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργου Σπηλιόπουλου για το Δήμο Βόλου, πήρε χθες το απόγευμα «σάρκα και οστά», καθώς παρουσία εβδομήντα περίπου συνεργατών του που συνυπογράφουν την υποψηφιότητα του, προχώρησε στην παρουσίαση του γενικού πολιτικού πλαασίου αρχών του συνδυασμού που θα διεκδικήσει τη ψήφο μας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Γ. Σπηλιόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι η πρόθεσή του για την επίσημη γνωστοποίηση της υποψηφιότητά του για το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα στο Δήμο Βόλου γεννήθηκε από την επιθυμία για ουσιαστική ανανέωση της πόλης μας, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τις ιδέες, τους οραματισμούς και όλα αυτά που, όπως είπε πιστεύει ο ίδιος και οι συνεργάτες του ότι μπορούν να στοιχιστούν και να αναδείξουν το δήμο της επόμενης εικοσαετίας, το δήμο του 2020.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους που τον στελεχώνουν σημείωσε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν, όπως τόνισε , σ’ ένα ευρύ πολιτικό – ιδεολογικό φάσμα, και οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, μπορούν να εκφράσουν και να κινητοποιήσουν ευρείες, πλειοψηφικές κοινωνικές δυνάμεις και αυτό γιατί, όπως επεσήμανε, έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους, να είναι φορείς αξιών, αρχών και ιδανικών, που τόσο έχει ανάγκη και ιδιαίτερα σήμερα η κοινωνία.

Επιχειρώντας να αναδείξει το σεβασμό στην πολιτική ετερότητα των συνεργατών του ο Γ. Σπηλιόπουλος είπε ακόμη ότι το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, κινείται όπως τόνισε, μακριά από κομματικές ταυτότητες και κλισαρισμένες πολιτικές τοποθετήσεις. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, ποιότητα που θα επιτευχθεί μόνο με την ανάπτυξη της περιοχής μας σε όλους τους τομείς.

Το νέο, λοιπόν, Αυτοδιοικητικό Σχήμα που προτείνουμε, επανέλαβε λίγο αργότερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αγκαλιάζει όλους τους πολιτικούς χώρους και είναι η επανάσταση του Αυτονόητου που, δυστυχώς, στο Δήμο μας, όπως είπε, παραμένει αδιανόητο.

Στο νέο πολιτικό εγχείρημα ο κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι είναι δεκτοί όλοι οι συμπολίτες σε κάθε τομέα της ζωής και από όλους τους πολιτικούς χώρους, που επιβάλλεται όχι μόνο να ‘χουν άποψη αλλά και λόγο για όσα πρέπει να γίνουν και για όσα πρέπει να σχεδιάσουμε για το μέλλον.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τουλάχιστον 850 βολιώτες και πάνω από 110 άτομα που ήδη ασχολούνται με τα κοινά στη περιοχή μας, όπως αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη φορέων, συλλόγων, σωματείων, αλλά απλοί καθημερινοί άνθρωποι όπως είμαστε όλοι μας, που έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους.

Έχουν και έχουμε όλοι μας δεσμευτεί και φιλοδοξούμε να φέρουμε ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης ανοιχτό στην κοινωνία, σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και χωρίς «ταμπέλες». Το νέο Αυτοδιοικητικό σχήμα, συνέχισε, θα είναι των Αξιών και των Αξίων που όλοι αναζητούσαμε και που τώρα για πρώτη ίσως φορά εμείς τολμάμε να το κάνουμε πράξη.

Καταλήγοντας ο κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι «το νέο μοντέλο Αυτοδιοίκησης είναι σχήμα ευθύνης και όχι λαϊκισμού. Συνέπειας και όχι καιροσκοπισμού. Αλήθειας και όχι εξαπάτησης. Θα προτείνει λύσεις, χωρίς να οδηγεί σε αδιέξοδα. Θέλει να φέρει στην πόλη μας … όσα αυτονόητα ισχύουν παντού. »

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στη χθεσινή παρουσίαση της διακήρυξης αρχών από το Γ. Σπηλιόπουλο παραβρέθηκαν εκτός των άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Νέας Ιωνίας Τέλης Μπασδάνης και Κ. Μωυσίδης, οι Βασ. Καραλής και Χρ. Γκαρέλης Αντιδήμαρχοι Αισωνίας, οι Γ. Γιαννακός, Νίκος Παπαρούνας και Αγγελική Τριάντου μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ, οι Κ. Μαγαλιός και Κ.Κεχαίδης νυν και πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Φιλ. Σαμαλέκος, Ηλίας Τσαμπαρδούκας και Νικ. Οντόπουλος μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, Σωκρ. Σαββελίδης μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Θεοδ. Στάμος πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Πύρασσος Νέας Αγχιάλου, Δημ. Μαλαμούλης γενικός γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας, Αγγ. Τσαβές πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Κ. Ζούμπος έμπορος, Βαγγ. Λιβογιάννης πρώην Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου Αισωνίας, Απ. Κορδελάς Πρόεδρος της Εταιρίας Αλτσχάιμερ, Ιγνάτιος Γελαγώτης Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Τάσος Ιωακειμίδης επιχειρηματίας, Αλ. Γούναρης χημικός κ.α

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου