Ανοιγμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: 2017-01-30, 17:32:43
Ανοιγμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στα σχολεία

Εντείνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να ενισχυθεί με νέο αίμα ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», για να καλύπτονται σε σταθερή βάση οι πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Οι προσπάθειες στρέφονται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και ταυτόχρονα των γονέων τους και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αποσταλεί σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στις Διευθύνσεις ,τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιγνάτιος Γελαγώτης, υπογραμμίζει ότι: «είμαστε πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Παιδείας και έχουμε πάρει ειδική άδεια, προκειμένου να μπαίνουμε μέσα στα σχολεία, να κάνουμε ομιλίες και αιμοδοσίες και εκδηλώσεις και να προωθήσουμε, παράλληλα, τη δωρεά μυελού των οστών».

Στόχος είναι να ενταχθούν νέοι αιμοδότες στους κόλπους του Συλλόγου, για να αυξηθούν οι δράσεις αιμοδοσίας σε μια εποχή κατά την οποία υπάρχουν σημαντικές ανάγκες στην περιοχή μας, οι οποίες πρέπει να καλυφτούν.

Ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας και το προσεχές διάστημα, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται επίσκεψη του Συλλόγου στην Αλόννησο, προκειμένου να ενημερωθεί ο τοπικός πληθυσμός, αλλά και να δοθούν τα εύσημα στους εθελοντές αιμοδότες του νησιού.

Πάγια θέση του προέδρου του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής μας είναι ότι τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται από το θρανίο και να ευαισθητοποιούνται σχετικά με την αιμοδοσία, προκειμένου να στηρίξουν αργότερα, κατά την ενηλικίωσή τους την προσπάθεια. Βασικό ζητούμενο είναι να προστεθούν νέοι εθελοντές στο σύλλογο και να δημιουργηθούν αιμοδοτικοί πυρήνες που θα τροφοδοτούν σε σταθερή βάση την μεγάλη προσπάθεια προσφοράς ζωής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=