ΤΟΠΙΚΑ

Πατέρας και γιος στο εδώλιο για άγριο ξυλοδαρμό 43χρονου

πατέρας-και-γιος-στο-εδώλιο-για-άγριο-ξ-586551

Είδε έναν άγνωστο άνδρα σε κατάσταση μέθης να πιάνει τον πατέρα του από το λαιμό για να τον πνίξει και φοβούμενος για τη ζωή του πατέρα του άρχισε να χτυπά τον άγνωστο με χέρια πόδια σπάζοντάς τον στο ξύλο, ώσπου επενέβη η Αστυνομία.

Το περιστατικό αφορά σε 26χρονο Βολιώτη, ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με τον πατέρα του, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013, γύρω στις δυο τα ξημερώματα, μία γυναίκα καλούσε σε βοήθεια την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Είχε δει, από το μπαλκόνι του σπιτιού της, τον 43χρονο φίλο της να τον γρονθοκοπούν δύο γείτονές της και φοβήθηκε και για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο 43χρονος περιέγραψε στο Δικαστήριο ότι εκείνο το βράδυ βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία της φίλης του με τη οποία συνομιλούσαν μέσω του θυροτηλεφώνου και τσακώνονταν. Είπε ότι δεν ήταν καλά και ότι ήταν ζαλισμένος και κατά τη διάρκεια του καβγά είδε δύο άντρες να τον κοιτούν και τους ρώτησε τι ήθελαν.

Ωστόσο, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 43χρονος εξύβρισε τον πατέρα του κατηγορουμένου τον οποίο και έπιασε από το λαιμό. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι τότε πανικοβλήθηκε και δεν είχε άλλη επιλογή από το να χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές τον παθόντα.

Ο μηνυτής αποδείχτηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά. Η έδρα του Δικαστηρίου είπε ότι νοσηλεύτηκε τέσσερις μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο 43χρονος παρελήφθη από ο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με σπασμένο σαγόνι και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο 26χρονος προκάλεσε τη σωματική βλάβη στο μηνυτή από θέση άμυνας, εκτιμώντας ότι μεταξύ του μηνυτή και των κατηγορουμένων υπήρξε συμπλοκή. Ωστόσο, αποφάσισε ότι ο κατηγορούμενος υπερέβη τη θέση άμυνας και τραυμάτισε σοβαρά τον παθόντα στον οποίο θα μπορούσε να είχε προκαλέσει επικίνδυνη – μόνιμη επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αθώωσε τον πατέρα του από την κατηγορία για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, έκρινε όμως τελικά ένοχο τον 26χρονο, και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός μηνός με αναστολή τριετίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου