ΤΟΠΙΚΑ

Πρότυπη επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τη διαχείριση κρίσεων πανικού υποψηφίων

πρότυπη-επιμόρφωση-εκπαιδευτικών-γι-587103

Τα περιστατικά κρίσεων πανικού που σημειώνονται τα τελευταία δύο χρόνια στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων στο Βόλο, και που δεν έχουν αριθμητικό… προηγούμενο, ενεργοποιούν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εντός των ημερών, σύμφωνα με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ξεκινά πρότυπη δίμηνη επιμόρφωση 42 εκπαιδευτικών που διδάσκουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Η επιμόρφωση θα αφορά στη διαχείριση του άγχους των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα γίνει σε συνεργασία της Δ.Δ.Ε. και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου.

Και πέρυσι, τα απανωτά περιστατικά κρίσεων πανικού είχαν οδηγήσει τη ΔΔΕ στη διοργάνωση σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς για τη διαχείριση του δικού τους άγχους λόγω των ημερών, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να βοηθήσουν και τους μαθητές τους που νιώθουν ότι από τις πανελλήνιες εξετάσεις κρίνεται ολόκληρο το μέλλον τους και βιώνουν αυξημένα επίπεδα στρες.

Υπενθυμίζεται ότι στις πανελλαδικές το Μάιο του 2015, συνολικά 11 υποψήφιοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο με κρίση πανικού. Μαθητές και μαθήτριες είτε αισθάνθηκαν δυσφορία, είτε λιποθύμησαν, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Στα εξεταστικά κέντρα του νομού έσπευσαν 11 φορές ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή μαθητών στο νοσοκομείο. Κρίση πανικού είχαν διαγνώσει γιατροί και το απέδωσαν στο αυξημένο άγχος των υποψηφίων που λαμβάνουν μέρος στις πανελλήνιες διεκδικώντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τουλάχιστον δύο περιστατικά είχαν σημειωθεί και τον περασμένο Μάιο σε εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου