ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια

τρεις-συλλήψεις-για-πλαστά-διαβατήρι-504923

Νέα υπόθεση παρέας ταξιδιωτών με πλαστά διαβατήρια απασχόλησε χθες τις αστυνομικές αρχές Σκιάθου. Τρία άτομα υπήκοοι Αφγανιστάν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του νησιού, όταν ο έλεγχος διαπίστωσε ότι επέδειξαν για την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο έγγραφα-μαϊμού.

Οι Αφγανοί, οι οποίοι αναγκάστηκαν μετά τη σύλληψή τους να αλλάξουν… προορισμό και να φτάσουν μέχρι τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, επιχείρησαν με τα πλαστά διαβατήρια να ταξιδέψουν στη Δανία.

Οι τρεις συλληφθέντες έφτασαν στο αεροδρόμιο του νησιού με εσωτερική πτήση από την Αθήνα, δημιουργώντας ερωτηματικά για το πώς η πλαστότητα των διαβατηρίων δεν έγινε αντιληπτή κατά τον έλεγχο στο «Ελ. Βενιζέλος».
Τα κρούσματα χρήσης πλαστών διαβατηρίων για… φυγή από την Ελλάδα με πτήσεις διαρκώς πυκνώνουν.

Στα πλημμελή μέτρα των αεροδρομίων της Σκιάθου και της Ν. Αγχιάλου ίσως ποντάρουν αλλοδαποί, που επιχειρούν να βγουν εκτός συνόρων χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και διαβατήρια. Σε πολλές όμως περιπτώσεις τα σχέδιά τους δεν έχουν τύχη, αφού η πρόθεσή τους γίνεται αντιληπτή και συλλαμβάνονται.

Δεκάδες υποθέσεις με χρήση πλαστών διαβατηρίων απασχολούν κάθε καλοκαίρι τους αστυνομικούς στον Αλμυρό και τη Σκιάθο. Οι αλλοδαποί «γλυκοκοιτάζουν» τα αεροδρόμια ως πόρτα φυγής τους εκτός Ελλάδας.

Μόλις στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων έξι άτομα τρίτων χωρών επιχείρησαν να διαφύγουν στο εξωτερικό με έγγραφα-μαϊμού από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Πριν από δύο εβδομάδες ομαδική φυγή από το αεροδρόμιο της Σκιάθου επιχείρησαν πέντε Αφγανοί, οι οποίοι επέδειξαν στη διάρκεια του ελέγχου διαβατήρια που δήθεν είχαν εκδοθεί στην Πολωνία.

Οι περιπτώσεις αλλοδαπών που προσπαθούν να ταξιδέψουν παράνομα είναι συχνές. Αρκετά άτομα από το Πακιστάν, την Ινδία και την Αφρική κυρίως συλλαμβάνονται στα δύο αεροδρόμια της Μαγνησίας, καθώς διαπιστώνεται ότι έχουν στα χέρια τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου