ΤΟΠΙΚΑ

Ζεσταίνονται με μια κουβέρτα

ζεσταίνονται-με-μια-κουβέρτα-587207

Πολλαπλασιάζονται τα αιτήματα που δέχεται το Στέκι Αλληλεγγύης από δεκάδες οικογένειες που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την καθημερινότητά τους, όπως μια σόμπα, έπιπλα, ακόμη και κουζινικά. Οι εθελοντές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας γίνονται αποδέκτες δεκάδων συγκλονιστικών περιστατικών που φέρουν τα χαρακτηριστικά της ανέχειας, και πρωταγωνιστές οικογένειες που προσπαθούν να ζεσταθούν όπως–όπως με μια τριμμένη κουβέρτα.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του «Στεκιού Αλληλεγγύης», Μαρία Νεοφώτιστου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πρόσφατα εφοδιάστηκε με σόμπα αλογόνου, χαλιά, κουβέρτες και είδη οικιακής χρήσης, πολυμελής οικογένεια που μαστίζεται από την ανεργία. Επταμελής οικογένεια τροφοδοτείται με τρόφιμα σε τακτά διαστήματα, ενώ δεκάδες ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση ζητούν βοήθεια προκειμένου να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους.

Η κ. Νεοφώτιστου απευθύνει έκκληση για προσφορά τροφίμων, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει ότι έχουν τοποθετηθεί κουμπαράδες αλληλεγγύης σε καταστήματα της πόλης, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφίμων, με στόχο τη στήριξη άπορων οικογενειών.

«Χρειαζόμαστε τρόφιμα επειγόντως γιατί δεν μπορούμε να καλύψουμε τις πολυάριθμες οικογένειες που έχουν καταγραφεί στο στέκι. Δεν είναι δυνατό να τις καλύψουμε όλες, αλλά ούτε να προσφέρουμε τις ποσότητες τροφίμων που προσφέραμε παλαιότερα» όπως αναφέρει η υπεύθυνη του «Στεκιού Αλληλεγγύης», για να προσθέσει ότι τα αιτήματα πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

Στο μεταξύ, οι εθελοντές της ίδιας δομής συμμετείχαν στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, προσφέροντας τετράδια και μολύβια σε 20 παιδάκια, ενώ συνεχίζονται παράλληλα τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που προσφέρονται δωρεάν σε περισσότερους από είκοσι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου