ΤΟΠΙΚΑ

Σύγχυση σε γυμνάσια και λύκεια για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

σύγχυση-σε-γυμνάσια-και-λύκεια-για-τον-587395

Σύγχυση σε γυμνάσια και λύκεια του νομού ήρθε να προκαλέσει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Βάσει του Π.Δ. 1979 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η 30η Ιανουαρίου, ημέρα γιορτής των Τριών Ιεραρχών είναι αργία. Όμως η εγκύκλιος που έφθασε προχθές στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των γυμνασίων και λυκείων του νομού «πετάει το μπαλάκι» στο Σύλλογο Διδασκόντων κάθε σχολείου, ότι «μπορούν να την αξιοποιήσουν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων».

Χθες, έσπασαν τα τηλέφωνα στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, από διευθυντές γυμνασίων και λυκείων που ζητούσαν… οδηγίες. Το θέμα μάλιστα θα θέσουν σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα τιμηθούν οι προστάτες της παιδείας, την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και ασχέτως τι θα γίνει σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο, ο επίσημος εορτασμός για τους Τρεις Ιεράρχες θα γίνει σε συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Χριστού. Σημειώνεται ότι η οργάνωση του εορτασμού έχει ανατεθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου, θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ της υγείας των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών εκπαιδευτικών που έφυγαν από τη ζωή.

Στις 11 το πρωί, θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον φιλόλογο, Γιάννη Πατρίκο, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου