Επιλογή Ευθύνης: Πόσο καιρό άφησαν τον κόσμο να πίνει νερό με αυξημένα νιτρικά;

Τελευταία ενημέρωση: 2017-01-25, 19:21:23
Επιλογή Ευθύνης: Πόσο καιρό άφησαν τον κόσμο να πίνει νερό με αυξημένα νιτρικά;

Αναφορικά με την επιβάρυνση του νερού από αυξημένα νιτρικά, σε Μελισσάτικα και Φυτόκο, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα «επεισόδια» στη ΔΕΥΑΜΒ, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν έχουν τελειωμό. Μετά  τις πολυήμερες διακοπές της υδροδότησης και την αποδιοργάνωση του Βιολογικού, με συνέπεια «η διαδικασία απολύμανσης των επεξεργασμένων λυμάτων ουσιαστικά να μην υφίσταται», ήλθαν τα αυξημένα νιτρικά στο νερό, σε Μελισσάτικα και Φυτόκο, και η επιβάρυνσή του από ολικά κολοβακτηριοειδή στην καρδιά της  πόλης (περιοχή Δημαρχείου).

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών δεν έγινε από τη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία είναι από το νόμο υποχρεωμένη να παρακολουθεί συνεχώς την ποιότητα του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, αλλά από την ελέγχουσα υπηρεσία, δηλαδή τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η οποία προέβη σε δειγματοληψίες, στις 16 Ιανουαρίου 2017, και διαπίστωσε την επιβάρυνση του νερού, τόσο από χημική άποψη (παράμετρος των νιτρικών), όσο και από μικροβιολογική (ολικά κολοβακτηριοειδή).

 Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ είναι, για μια ακόμη φορά, πλήρως εκτεθειμένη. Γιατί, ή δεν είχε διενεργήσει χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού στις συγκεκριμένες περιοχές, κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, ή είχε διενεργήσει και ούτε τα επιβαρυντικά στοιχεία των αναλύσεων δημοσιοποίησε, ούτε φρόντισε να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους, ούτε μερίμνησε να απαγορεύσει τη χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στα Μελισσάτικα και το Φυτόκο.  Είναι τουλάχιστον σε θέση να απαντήσει τεκμηριωμένα από πότε ο κόσμος πίνει νερό με αυξημένα νιτρικά στους δύο αυτούς οικισμούς του Δήμου Βόλου;

Τα ίδια ισχύουν και με τον Βιολογικό. Στη χθεσινή, μεσημεριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρός της αμφισβήτησε τα σοκαριστικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις δειγμάτων επεξεργασμένου λύματος, που ελήφθησαν από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στις 14 Δεκεμβρίου 2016. Και ισχυρίστηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει δικές της αναλύσεις, τις οποίες και θα έδινε αμέσως στη δημοσιότητα. Όμως πέρασε μία ολόκληρη ημέρα και αυτό δεν έγινε. Αντίθετα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Βόλου το βράδυ της ίδια ημέρας, δεν γίνεται καμιά αναφορά σε διαφορετικά στοιχεία. Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα: Ή η ΔΕΥΑΜΒ δεν είχε διενεργήσει χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις δειγμάτων επεξεργασμένου λύματος, κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, ή είχε διενεργήσει και απέκρυψε τα επιβαρυντικά στοιχεία των αναλύσεων.

Ο λόγος ανήκει πλέον στη Δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=