ΤΟΠΙΚΑ

Αναπτύσσει το δίκτυό της η ΕΒΟΛ

αναπτύσσει-το-δίκτυό-της-η-εβολ-851206

Επεκτείνεται η ΕΒΟΛ στην Αθήνα στις συνεργασίες της για τη διάθεση των γαλακτομικών της προϊόντων. Μόλις πριν από λίγες μέρες χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια της ΕΑΣ Βόλου κλείστηκε νέα συμφωνία, σύμφωνα με την οποία όλα τα γαλακτομικά προϊόντα της ΕΒΟΛ θα κοσμούν πλέον τα ράφια 50 σούπερ μάρκετ της μεγάλης αλυσίδας Βερόπουλος στην Αθήνα.
Τα προϊόντα, όπως έκανε γνωστό φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, θα μεταφέρονται από το Βόλο στην Αθήνα με φορτηγά της ΕΒΟΛ και υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα στην πρωτεύουσα θα διοχετεύονται περισσότεροι από 5 τόνοι γαλακτομικών προϊόντων της ΕΒΟΛ σε ημερήσια βάση!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά διάθεσης των προϊόντων της ντόπιας γαλακτοβιομηχανίας θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες επώνυμες αλυσίδες της Αθήνας, όπως «Ασπίδα» και «ΟΚ» οι οποίες διαθέτουν από 10 ως 15 μάρκετ έκαστη στην πρωτεύουσα.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ανάδειξη του μειοδότη για την επέκταση του εργοστασίου της ΕΒΟΛ. Μειοδότης αναδείχτηκε η βολιώτικη εταιρία ΘΕΟΣΤΗΛ των κ.κ. Σπ. Στυλιαρογιάννη και Θεοδώρου.
Το νέο εργοστάσιο εμφιάλωσης γάλακτος θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής με ποσοστό 45%. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.5 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από ιδίους πόρους της ΕΒΟΛ, χωρίς μάλιστα να προχωρήσει στη λήψη δανείου.

Το νέο εργοστάσιο θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 τ.μ. εντός του οικοπέδου 25 στρεμμάτων της ΕΒΟΛ .

Η επένδυση των φωτοβολταϊκών

Στο μεταξύ ιδιαίτερη ανταπόκριση υπάρχει από τους αγρότες για το επενδυτικό πρόγραμμα φωτοβολταϊκών που προωθεί η ΕΑΣ Βόλου. Η σχετική προθεσμία λήγει το φθινόπωρο, ωστόσο η ΕΑΣ Βόλου, με απόφαση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος, προκειμένου να βοηθήσει τους παραγωγούς αποφάσισε όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να τους συνδράμει η ΕΑΣ Βόλου, πληρώνοντας τη συμμετοχή τους στην επένδυση με συνολική δαπάνη που θα ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η ιδία συμμετοχή των οικονομικά αδύναμων αγροτών. Σε κάθε αγροτικό συνεταιρισμό θα συσταθεί μία επιτροπή από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού και 2 μέλη, τον ιερέα του χωριού και το γραμματέα του Δημοτικού Διαμερίσματος που θα πιστοποιούν την οικονομική αδυναμία του ενδιαφερόμενου και θα εισηγούνται σχετικά στην ΕΑΣ Βόλου, ώστε να βοηθηθούν όσοι πράγματι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αδυνατούν οικονομικά.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου