ΤΟΠΙΚΑ

Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου

με-κατάνυξη-η-περιφορά-του-επιταφίου-851206

Με κατάνυξη, ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί, παρουσία πλήθους κόσμου, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου από τους Ιερούς Ναούς των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στις 10:30 το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Εσπερινό και στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα θα χοροστατήσει: στη 1.30 στο Νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο, στις 3 το απόγευμα στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στην Ι. Μ. Ξενιάς και στις 6 το απόγευμα στο παλαιό Κοιμητήριο του Βόλου. Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου που θα ψαλεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψαλούν από βυζαντινό χορό υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη. Η έξοδος του Επιταφίου από τον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου θα γίνει στις 9.30 το βράδυ, ενώ μισή ώρα αργότερα οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Μεταμορφώσεως και Αναλήψεως του Χριστού θα συναντηθούν στην παραλία του Βόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίσθηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και τον Δήμο Βόλου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί στις 8.45 μ.μ. και αμέσως μετά, στις 9.30 θα σχηματισθεί πομπή αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσκόπους, ιεροψάλτες και τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, για την περιφορά του Επιταφίου, ο οποίος θα περιβάλλεται από 60 μυροφόρες μαθήτριες Λυκείων του Βόλου, που θα κρατούν κάνιστρα με λουλούδια.
Η πομπή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατά την κάθοδο προς την παραλία θα ακολουθήσει την πορεία των οδών Μεταμορφώσεως – Γαλλίας – Ιωλκού – Αργοναυτών και κατά την επιστροφή τις οδούς Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη – Αλεξάνδρας.
Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού θα περάσει από τις οδούς Μαγνήτων – Κουμουνδούρου – Αργοναυτών, ενώ η επιστροφή θα γίνει μέσω των οδών Αργοναυτών και Γκλαβάνη. Η πομπή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα κατευθυνθεί στο χώρο της συγκέντρωσης παραλιακώς, ενώ ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου θα ακολουθήσει τη διαδρομή των οδών Ερμού – Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών και η επιστροφή θα γίνει από Αργοναυτών – Αγίου Νικολάου – Ερμού.
Στη Νέα Ιωνία
Η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού του Δήμου Ν. Ιωνίας, θα γίνει με την ανάλογη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Νομάρχη Μαγνησίας, του Διοικητή Φρουράς Βόλου, του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας και του Διευθυντή Πυροσβεστικού Σώματος Βόλου, καθώς επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας και όλες οι πολιτικές, στρατιωτικές και εκπαιδευτικές αρχές της πόλης, τα προεδρεία σωματείων, συλλόγων κ.λ.π.
Μετά το τέλος της Ακολουθίας, στις 9.00 μ.μ. θα σχηματισθεί η πομπή για την περιφορά. Τον Επιτάφιο θα φέρουν δέκα άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι θα κρατούν τον Ακάνθινο Στέφανο, τη Λόγχη, τα Καρφιά και το Σπόγγο. Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας θα περιβάλλεται σε σχήμα παραλληλόγραμμου από 30 μυροφόρες.
Στα Κοιμητήρια
Εν τω μεταξύ με κάθε επισημότητα, θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία και περιφορά των Επιταφίων στα διαδημοτικά Κοιμητήρια Βόλου – Νέας Ιωνίας.
Συγκεκριμένα, στο νέο Κοιμητήριο στη θέση «Κούκος» η περιφορά θα γίνει δια μέσου των οδών του Κοιμητηρίου στη 1.30 μ.μ. με πομπή αποτελούμενη από άνδρες του Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, ενώ στο παλαιό Κοιμητήριο της Ν. Ιωνίας η Ακολουθία της Μ. Παρασκευής θα αρχίσει στις 4:30 μ.μ. , η δε περιφορά του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου