ΤΟΠΙΚΑ

Δουλέμποροι με πολύ χρήμα…

δουλέμποροι-με-πολύ-χρήμα-500854

Πέντε μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών συνέλαβαν λιμενικοί του Βόλου. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο πρώτος συνελήφθη ως λαθρεπιβάτης σε φορτηγό πλοίο που είχε δέσει στο λιμάνι του Βόλου. Μετά από λίγες ώρες λιμενικοί είχαν εντοπίσει και συλλάβει τους διακινητές, καθώς και 18 παράνομους μετανάστες, που είχαν εναποθέσει στους «δουλεμπόρους» τις ελπίδες τους να φτάσουν στην Ιταλία.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, πριν τον απόπλου του φορτηγού πλοίου «Gabriel» σημαίας Κομόρες, από το λιμάνι του Βόλου για Μήλο, προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου συνέλαβε έναν ηλικίας 28 ετών από την Τυνησία, ο οποίος αρχικά είχε εντοπιστεί στο πλοίο ως λαθρεπιβάτης.

Διερευνώντας την υπόθεση, προέκυψε ότι ο 28χρονος μαζί με δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 36 και 28 ετών, είχαν καταφθάσει στο Βόλο, προερχόμενοι από Αθήνα στις 6 Ιουλίου με Ι.Χ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προϊόν κλοπής.

Οι τρεις διακινητές είχαν συναντήσει δύο Αιγύπτιους ναυτικούς του «Gabriel», ηλικίας 28 και 26 ετών, προκειμένου να επιτρέψουν, έναντι χρηματικού ποσού 17.100 ευρώ την παράνομη επιβίβαση στο πλοίο συνολικά 18 μεταναστών, οι οποίοι είχαν έρθει σταδιακά στο Βόλο, με δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Αθήνα και είχαν τελικό προορισμό τους την Ιταλία.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση του Λιμεναρχείου στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι 18 αλλοδαποί, εννέα εκ των οποίων ήταν εφοδιασμένοι με υπηρεσιακά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ., που ήταν σε ισχύ, ενώ οι υπόλοιποι δεν κατείχαν ατομικά και ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι μετανάστες είχαν ταξιδέψει από Αθήνα με το ΚΤΕΛ και συνελήφθησαν με την αποβίβασή τους από το λεωφορείο.

Σε έρευνα στο πλοίο, το ποσό της παράνομης συμφωνίας βρέθηκε στους χώρους ενδιαίτησης των δύο ναυτικών, ενώ σε ανάλογη έρευνα στο Ι.Χ.Ε. όχημα βρέθηκαν 600 ευρώ ακόμη, που επίσης ήταν προϊόν δοσοληψίας για τη μεταφορά των μεταναστών.

Οι τρεις διακινητές, οι δύο ναυτικοί συνεργοί τους και οι εννέα αλλοδαποί, που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Α.Τ. Νέου Κόσμου Αθηνών, καθώς και τα δύο χρηματικά ποσά, κατασχέθηκαν.

Η έρευνα των λιμενικών αρχών συνεχίζεται και εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων ή και άλλων ατόμων σε ανάλογες πράξεις κατά το παρελθόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου