ΤΟΠΙΚΑ

Εκκληση για βοήθεια για οικογένεια με βρέφος

εκκληση-για-βοήθεια-για-οικογένεια-με-593032

Προσπαθούσαν επί εφτά χρόνια να κάνουν παιδί και τώρα που το κατάφεραν βρίσκονται στην απελπιστική θέση η κρίση να τους έχει πετάξει στο περιθώριο και να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Το μωράκι τους, πέντε μηνών, ένα υγιέστατο αγοράκι δεν έχουν χρήματα να το ντύσουν, να το σιτίσουν με τα απαραίτητα, χρόνια πλέον άνεργοι χωρίς καμία πόρτα να ανοίγει έστω και για ένα μεροκάματο για την εξασφάλιση των απολύτως στοιχειωδών που τόσο έχουν ανάγκη.

Η γιαγιά του βρέφους άνοιξε την ψυχή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και μίλησε. Η 54χρονη γιαγιά είναι άνεργη το ίδιο και ο σύζυγός της. Μοναδικός πόρος ζωής είναι η σύνταξη από τη μητέρα της, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ. Τα χρήματα δεν φτάνουν. Η οικογένεια χρειάζεται κάθε μήνα να πληρώνει 350ευρώ για το ενοίκιο. Αδυνατώντας να εξασφαλίσει έστω και μερικά χρήματα για να βοηθήσει, έστω και με τo γάλα του παιδιού, απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

«Η κόρη μου έβρισκε εποχιακά δουλειές στο παρελθόν. Κατάφερνε να έχει ένα χαρτζιλίκι. Δυστυχώς, όμως εδώ και ενάμιση χρόνο δεν μπορεί να βρει πουθενά εργασία. Ο γαμπρός μου έκανε ένα μεροκάματο στις ελιές και αυτό ήταν όλο. Εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση για εργασία, όμως δεν γίνεται τίποτα» ανέφερε η 54χρονη, η οποία με πόνο ψυχής εξομολογείται ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τη νεαρή οικογένεια, καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι άνεργη αντιμετωπίζει επιπλέον και σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της.

Οι δύο οικογένειες σιτίζονται από Σπίτι Γαλήνης. Για το μωρό όμως χρειάζονται συγκεκριμένα είδη διατροφής. Τις δε κρύες μέρες του χιονιά δεν είχαν θέρμανση για να ζεσταθούν. Εχουν συσσωρευμένες οφειλές για το ρεύμα. «Για εμένα δεν με ενδιαφέρει. Θα κάνω υπομονή όπως τόσα χρόνια. Δεν μπορώ όμως να βλέπω το μωρό να μην έχει τίποτα. Τα παιδιά είναι απελπισμένα. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος με ρούχα ή τρόφιμα, θα ήταν μεγάλη ανάσα για εμάς. Το μωράκι ήταν δώρο Θεού. Η κόρη μου προσπαθούσε εδώ και εφτά χρόνια να κάνει παιδί και δεν τα κατάφερνε», λέει η 54χρονη.

Συγκεκριμένα το νεαρό ζευγάρι χρειάζεται φόρμες, μπεϊμπιλίνα, γάλα (Novalac Νο1), κρέμες. Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που έχει τα στοιχεία της οικογένειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου