ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά στο χειρουργείο το 30χρονο θύμα του πιτ μπουλ

ξανά-στο-χειρουργείο-το-30χρονο-θύμα-του-593217

Kαι σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, αναμένεται να υποβληθεί εντός της εβδομάδας ο 30χρονος, ρωσικής καταγωγής, που δέχτηκε επίθεση από πιτ μπουλ στον Βόλο Οι αστυνομικές Αρχές είναι σχεδόν πεπεισμένες ότι η επίθεση έγινε από το δικό του πιτ μπουλ, καθώς υπήρχαν αίματα μέσα στο σπίτι του, στην οδό Προύσσης, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί στην αυλή του. Φιλόζωοι και ειδικοί εξηγούν ότι για να εκδηλώσει μια τόσο βίαιη συμπεριφορά ένα σκυλί και μάλιστα εναντίον του αφεντικού του, πρέπει να έχει δεχθεί άγρια κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Οι συγγενείς του θύματος πάντως υποστηρίζουν πως ο 30χρονος δεν του φερόταν βίαια.

Στον Βόλο είναι κοινό μυστικό πως γίνονται κυνομαχίες, κάποιες φορές μάλιστα κυκλοφορούν μέχρι και… αφίσες σε στύλους της ΔΕΗ με την ημέρα και την ώρα. Στις Αλυκές, στο Σαρακηνό και στη Νέα Ιωνία στήνονται αυτοσχέδιες αρένες. «Διοργανωτές» είναι άτομα μέχρι 30 χρόνων, κυρίως αλλοδαποί.
Η πιο… αιματηρή αρένα είναι τα Αϊβαλιώτικα στις Αλυκές, όπου έχουν οριοθετηθεί κάποια σημεία ακόμη και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια παρέα νεαρών αλλοδαπών ηλικίας 18-25 χρόνων που ρίχνουν τα σκυλιά στην αρένα -πάντα νυχτερινές ώρες- στοιχηματίζοντας μεγάλα ποσά. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχουν σταματήσει οι κυνομαχίες στο ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας, καθώς οι Αρχές είχαν πληροφορίες και έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένα πρόσωπα. «Ακούγονται πολλές φήμες για σκληρές μάχες, αλλά όσες φορές έχουμε πάει όπου μας υποδείχτηκε, δεν εντοπίσαμε κάτι. Ενας άνθρωπος που εκπαιδεύει ένα σκυλί ώστε να γίνει μηχανή θανάτου δεν έχει καμία αναστολή και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα», λέει συγκλονισμένη στο «Εθνος» η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου «Κόσμος και Φύση», Φλωρίκα Τσιρογιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου