ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη 18 μεταναστών στα ΚΤΕΛ Βόλου

σύλληψη-18-μεταναστών-στα-κτελ-βόλου-501725

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Λιμενικοί προχώρησαν χθες στη σύλληψη 18 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα του κυκλώματος, καθώς και πέντε διακινητών.

Οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ και η προανάκριση δεν είχε ολοκληρωθεί, ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι 18 μετανάστες φέρεται να ταξίδεψαν οδικώς με το υπεραστικό ΚΤΕΛ από Αθήνα χθες το πρωί. Λιμενικοί μετά από πληροφορία έστησαν μπλόκο στο χώρο άφιξης των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Βόλο, συλλαμβάνοντας τους μετανάστες κατά την αποβίβασή τους.

Δύο από τους διακινητές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποτελούν μέλη πληρώματος πλοίου, που είχε δέσει στο λιμάνι του Βόλου και φέρεται να περίμεναν τους μετανάστες, προκειμένου να ταξιδέψουν με προορισμό την Ιταλία, όπως τους είχαν υποσχεθεί.

Οι άλλοι τρεις διακινητές, μέλη του ίδιου κυκλώματος «πώλησης ελπίδας» σε μετανάστες, φέρεται να ταξίδεψαν στο Βόλο από την Αθήνα με ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι έρευνες συνεχίζονταν ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Οι μετανάστες έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων και εξετάζονται οι «πηγές» από τις οποίες μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα χαρτιά-μαϊμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου