ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση

δέκα-μήνες-φυλάκιση-για-συκοφαντική-δ-596817

Δικαίωση μετά από 6 χρόνια για εργαζόμενο της υπηρεσίας Καθαριότητας, ο οποίος το 2011 είχε μετατεθεί και βρέθηκε στο επίκεντρο ένορκης διοικητικής εξέτασης, μετά από καταγγελίες πρώην αντιπροέδρου τοπικού συμβουλίου του Δήμου Βόλου εις βάρος του.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, σε συνέντευξή του, είχε καταφερθεί προσωπικά εναντίον του εργαζόμενου, τον οποίο κατηγορούσε ότι δεν ασκούσε τα καθήκοντά του ως όφειλε.

Ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου είχε καταγγείλει ότι τρεις μέρες μετά τις δηλώσεις του, κι ενώ βρισκόταν στο δρόμο με το αυτοκίνητό του, ο εργαζόμενος του ανέκοψε την πορεία με τη μοτοσικλέτα του, τον τράβηξε έξω από το αυτοκίνητό του σκίζοντάς του το πουκάμισο, τον εξύβρισε και τον έφτυσε.

Με αφορμή το περιστατικό, ο εργαζόμενος είχε μετακινηθεί στην υπηρεσία Καθαριότητας στη Ν. Ιωνίας, ενώ είχε διαταχθεί ΕΔΕ που όμως δεν κατέληξε σε κανένα πόρισμα.

Ο αντιπρόεδρος είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση για εξύβριση και ξυλοδαρμό εναντίον του εργαζόμενου, η υπόθεση όμως μπήκε στο αρχείο.

Ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση, και χθες η υπόθεση έφθασε στις δικαστικές αίθουσες. Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου του τοπικού συμβουλίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου