ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: Εκτός του σχεδίου για χρήση του αλιευτικού εργαλείου της βιντζότρατας, ο Παγασητικός

μεϊκόπουλος-εκτός-του-σχεδίου-για-χρή-599204

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, ενημέρωσε για τις αντιδράσεις των Αλιευτικών Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Αμαλιάπολης, σχετικά με την ΥΑ 6719/146097και τη θέσπιση του Σχεδίου Διαχείρισης για το αλιευτικό εργαλείο της βιντζότρατας σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας, καθώς και σχετικά με το αίτημα για την κατά παρέκκλιση αλιεία της μηχανότρατας από το 1,5 ν.μ. στο 1 ν.μ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε στην επιστολή του, ότι ο Παγασητικός Κόλπος είναι μια πολύ σημαντική κοιτίδα αλιείας, με συγκεκριμένη γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα. Ως «κλειστός» Κόλπος, η εναλλαγή της βιοποικιλίας του δεν είναι η ίδια με αυτή της ανοιχτής θάλασσας και επομένως, η χρήση των όποιων αλιευτικών εργαλείων εντός του Κόλπου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας.

Στη συνέχεια μετά και από προσωπική επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό, ο κ. Αποστόλου αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη φυσιολογία του Παγασητικού, τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα εξετάζεται και ότι ο Παγασητικός Κόλπος δεν θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο διαχείρισης για τις παράκτιες περιοχές όπου θα επιτρέπεται η χρήση του αλιευτικού εργαλείου της βιντζότρατας. Η ιδιομορφία της κάθε περιοχής θα εξετάζεται ενδελεχώς.

«Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η περιβαλλοντική και αλιευτική σημασία του Παγασητικού είναι μεγάλη, τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για όλη τη χώρα», σημειώνει ο βουλευτής Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου