ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ: “Πράσινο φως” για το ψηφοδέλτιο

πασοκ-πράσινο-φως-για-το-ψηφοδέλτι-851206

Τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις επόμενες εθνικές εκλογές εγκαινιάζει μετά το Πάσχα το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Το “πράσινο φως” έδωσε η εγκύκλιος που απέστειλε χθες στη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασάκης, ζητώντας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου.
Η Χαριλάου Τρικούπη, μέσω της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, έχει διαμηνύσει πως έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια και των τεσσάρων Θεσσαλικών Νομών..
Η υποβολή υποψηφιοτήτων και προτάσεων στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου.
Βάσει της εγκυκλίου θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα, καθώς στις βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες στις τελευταίες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπως επίσης οι Συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών και οι Γραμματείς των Περιφερειακών Επιτροπών δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι Βουλευτές.
Η Εκλογική Επιτροπή Διαδικασιών με πρόεδρο το Γραμματέα Νίκο Αθανασάκη θα είναι αυτή που θα αποφασίσει, μετά από διαβούλευση με την οικεία Νομαρχιακή και Περιφερειακή Επιτροπή, σε ποιους Νομούς θα διενεργηθούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων του Κινήματος.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος που θέλουν να είναι υποψήφιοι, θα πρέπει:
– να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στη Γραμματεία της Ε.Ε.Δ.,
– να δεσμευτούν για την αποδοχή των διαδικασιών και των αποφάσεων του Κινήματος.
2. Κάθε πολίτης που θέλει να είναι υποψήφιος στους συνδυασμούς του Κινήματος, έχει το δικαίωμα:
– να καταθέσει την υποψηφιότητά του στα όργανα του Κινήματος
– να εκθέσει τις απόψεις του
– να αξιολογηθεί με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες του Κινήματος
3. Τα μέλη και οι φίλοι που θέλουν να προτείνουν άλλη υποψηφιότητα, μέλους, φίλου ή μη, θα πρέπει να αιτιολογήσουν την πρότασή τους.

• Οι Βουλευτές που έχουν εκλεγεί με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι αξιολογούνται από την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών. Η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών εκτιμά το συνολικό έργο του Βουλευτή και εισηγείται στο Εθνικό Συμβούλιο για την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, σε ειδική συνεδρίασή της, θα συζητήσει για την συγκρότηση του ισχυρότερου ψηφοδελτίου του Κινήματος στο Νομό. Στη συζήτηση θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της, καθώς και όσες προτάσεις έχουν απασχολήσει το δημόσιο διάλογο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή αποστέλλει στην ΕΕΔ και στην Περιφερειακή Επιτροπή την πρόταση της, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά. Στην πρότασή της ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν, αλφαβητικά, με βιογραφικό και υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

Κριτήρια Ανάδειξης

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, όπως προσδιορίζονται στο Άρθρο 1, τα παρακάτω κριτήρια:
– το δημοκρατικό ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, κοινωνική αποδοχή και καταξίωση
– η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική
– η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για μια δίκαιη κοινωνία, για μια δυνατή Ελλάδα
– η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών
– η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης
– η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν
– η συνέπεια στην πολιτική διαδρομή σε σχέση με αρχές και πρακτικές και η στήριξή τους στο παρελθόν σε επιλογές του Κινήματος.

“Οι διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων μας και οι διαδικασίες για την τελική διαμόρφωση του Κυβερνητικού μας προγράμματος ξεκινούν ταυτόχρονα και προφανώς συνδέονται πολιτικά, αφού οι υποψήφιοί μας στις βουλευτικές εκλογές είναι εκείνοι, που με την αξιοπιστία της δημόσιας παρουσίας τους και την εμβέλειά τους στην Κοινωνία, θα κάνουν το πολιτικό μας όραμα και σχέδιο υπόθεση του Ελληνικού Λαού, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Αθανασάκης.

Αυτονόητη απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ισχυρών συνδυασμών νίκης σε
κάθε νομό διασφαλίζοντας διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής.
Απευθυνόμαστε στα μέλη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε όλους τους πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι ή να προτείνουν άλλη υποψηφιότητα. Να πάρουν μέρος στις διαδικασίες αυτές με τη βεβαιότητα ότι στο ΠΑΣΟΚ είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε τους καλύτερους. Να συνδυάσουμε το αίτημα για ανανέωση με την αναγνώριση της προσφοράς. Θα δώσουμε όλοι μαζί νικηφόρα τη μάχη σε μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση που θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου