ΤΟΠΙΚΑ

Το αδιαχώρητο στο Νοσοκομείο από μικροτραυτισμούς λόγω παγετού και γρίπη

το-αδιαχώρητο-στο-νοσοκομείο-από-μικρ-605286

Οι πολικές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις συνθήκες παγετού μέσα στην πόλη έστειλαν πολλούς Βολιώτες στο Αχιλλοπούλειο.

Μικροτραυματισμοί λόγω πάγου, αυξημένα περιστατικά γρίπης και γαστρεντερίτιδας, έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο – ειδικά τις τελευταίες τρείς μέρες.

Η Β’ Παθολογική Κλινική «φράκαρε» καθώς στα Επείγοντα Περιστατικά έχουν σπεύσει τουλάχιστον 600 άτομα, τα περισσότερα με ίωση και γαστρεντερίτιδες, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τόσο η Ουρολογική όσο Οφθαλμολογική για να μεταφερθούν για νοσηλεία περιστατικά κυρίως γαστρεντερίτιδας και γρίπης.

Λόγω του πάγου επίσης αρκετοί πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή στην Ορθοπεδική Κλινική.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Μ. Δραμητινό που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη όσον αφορά τις ιώσεις, και όπως υπογράμμισε: «εάν υπήρχε περισσότερο προσωπικό ειδικά στα ΤΕΠ η κατάσταση θα είχε βελτιωθεί περαιτέρω».

«Όταν έχεις να διαχειριστείς μεγάλο φορτίο ως νοσοκομείο καθώς η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν είναι στα επίπεδα που θα έπρεπε, είναι λογικό να προκύπτουν αδυναμίες και προβλήματα» υποστήριξε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πρώτο μέλημα για τη Διοίκηση μέχρι το καλοκαίρι να ενισχυθεί το Αχιλλοπούλειο με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφενός, και αφετέρου να διαμορφωθούν και επιπλέον χώροι που θα χρησιμοποιούνται για τη νοσηλεία ασθενών όταν προκύπτει έκτακτη ανάγκη και είναι αυξημένα τα περιστατικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη ζητηθεί από την 5η ΥΠΕ να προκηρυχθούν τρεις θέσεις επιμελητών γιατρών, δύο παθολόγων και ενός χειρουργού ενώ άμεσα αναμένεται να πιάσουν δουλειά τέσσερις επικουρικοί νοσηλευτές για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τέσσερις για τη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου