ΤΟΠΙΚΑ

Οικογένειες καλούν σε βοήθεια για ξύλα

οικογένειες-καλούν-σε-βοήθεια-για-ξύλ-605384

Ξύλα σε οικογένειες που η οικονομική κρίση τις έβαλε στο περιθώριο, και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για θέρμανση, διανέμει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, ώστε σε συνθήκες παγετού να έχουν όλοι τη δυνατότητα να ζεσταθούν.

Το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή οι εθελοντές της Λέσχης, όπως ενημέρωσε ο Βασίλης Ηλιόπουλος, διένειμαν ξύλα σε τέσσερις οικογένειες. Οι άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια.

Οι οικογένειες είναι γνωστές στη Λέσχη και από άλλη χρονιά, καθώς οι εθελοντές είχαν και πάλι συνδράμει. Πρόκειται για Βολιώτες που έχασαν λόγω κρίσης τις περιουσίες τους, άλλοι που έμειναν άνεργοι και μία αρχηγό τρίτεκνης οικογένειας.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου οι εθελοντές παίρνουν κορμούς δέντρων και στη συνέχεια τους κόβουν και διανέμουν τα ξύλα με το ένα από τα δύο φορτηγά που έχουν, καθώς το δεύτερο το χρησιμοποιούν για τη ρίψη αλατόνερου.

Την περασμένη εβδομάδα οι εθελοντές βοήθησαν άλλες εφτά οικογένειες που είχαν δικαιολογητικά από τη Διεύθυνση Πρόνοιας ότι δικαιούνταν να έχουν ενίσχυση.

Ο κ. Ηλιόπουλος λέει ότι η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων κάθε εβδομάδα ενισχύει περί τις τρεις με τέσσερις οικογένειες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα.

«Μας τηλεφωνούν και ζητούν βοήθεια. Τις περισσότερες από τις οικογένειες τις γνωρίζουμε από τις προηγούμενες χρονιές. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε» τόνισε ο ίδιος.

Στη διανομή των ξύλων βρίσκονται τέσσερις οδηγοί και άλλοι τέσσερις εθελοντές, που εναλλάσσονται σε βάρδιες.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή για τη λήψη ξύλων άλλες τέσσερις – πέντε οικογένειες. Δυστυχώς, όμως, οι εθελοντές σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα, καθώς τα ξύλα δεν έχουν κοπεί σε μικρότερα κομμάτια και οι καιρικές συνθήκες του παγετού δεν το επιτρέπουν.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου