ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις

κ-μητσοτάκης-λιγότεροι-φόροι-περισσό-608839

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος πέρασε ένα διήμερο ξεκούρασης στο χιονισμένο Πήλιο, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, επί δύο ολόκληρες ώρες με τον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, την πρώην Βουλευτή, Ζέττα Μακρή, τους πολιτευτές του κόμματος, Σάκη Κοκκίνη, Γ. Καλτσογιάννη, Σταυρή Νάκο και Χρήστο Χρόνη, καθώς και με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, κ.κ. Νταόπουλο και Καραβασίλη οι οποίοι συνοδεύονταν από περίπου δέκα στελέχη υπεύθυνους των τομέων της ΝΟΔΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χαλαρό κλίμα και σε ανοιχτή συζήτηση με τα τοπικά κομματικά στελέχη, διατύπωσε τις βασικές θέσεις του κόμματος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού η σύσκεψη ήταν κλειστή, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλα τα στελέχη να κρατήσουν το κόμμα σε κατάσταση εγρήγορσης όπως γίνεται ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο, τονίζοντας ότι η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή, και η κυβέρνηση, παγιδευμένη στους τακτικισμούς της, δεν είναι γνωστό πώς θα αντιδράσει στο ζήτημα της αξιολόγησης, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι οι εκλογές δεν μπορούν να αποκλειστούν ούτε να προσδιοριστούν επακριβώς, γι’ αυτό η Ν.Δ. που διατυπώνει με σαφήνεια το κυβερνητικό της πρόγραμμα, οφείλει να εκμεταλλευτεί την κάθε μέρα ώστε να πυκνώσουν κι άλλοι πολίτες τις τάξεις της ενισχύοντας το ήδη ξεκάθαρο δημοσκοπικό της πλεονέκτημα. Χαρακτηριστικά είπε, ότι είναι υποχρέωση των στελεχών του κόμματος να βγουν κι εκτός των τειχών της Ν.Δ. κι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν σε μια σύγχρονη Ν.Δ.

Σχετικά με τους άξονες της πολιτικής, και ιδιαίτερα της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι τώρα, το 2017, που ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται τη φορολαίλαπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τις προτάσεις της Ν.Δ. όπως αυτές διατυπώθηκαν από τη ΔΕΘ και έχουν κεντρικό στόχο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι οι μικρότεροι και πιο δίκαιοι φόροι και η ταχεία προσέλκυση επενδύσεων.

Ο ίδιος φέρεται να σημείωσε, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στην οικονομία αλλά και σε όλους τους τομείς, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στη δημόσια διοίκηση, στη χωροταξία και αλλού, με στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων και κυρίως την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες και κυρίως σε θέματα υγείας και παιδείας.

Ερωτηθείς για τους δημοσίους υπαλλήλους και την κυβερνητική προπαγάνδα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από τη Ν.Δ. αντιθέτως έχουν να φοβούνται από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, διότι με τα οικονομικά προβλήματα θα είναι τα πρώτα και εύκολα θύματα του κόφτη που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα. Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί φαινόμενο διαθεσιμοτήτων κι ότι θα υπάρχει εξορθολογισμός δημοσίου τομέα με επιβράβευση των εργατικών δημοσίων υπαλλήλων και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε το δημόσιο να επιτελέσει τον στρατηγικό του ρόλο. «Όπως επιβραβεύω τους εργατικούς βουλευτές έτσι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σκληρά και παράγουν, πρέπει επίσης να επιβραβεύονται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τους συνομιλητές του.

Στο τέλος της συνάντησης όλα τα στελέχη φωτογραφήθηκαν με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος τους αποχαιρέτισε κι αναχώρησε για Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου