ΤΟΠΙΚΑ

Παπανάτσιου: Ετος ανάκαμψης το 2017

παπανάτσιου-ετος-ανάκαμψης-το-2017-608935

«Το 2017 θα είναι έτος ανάκαμψης για την Ελλάδα», επεσήμανε η Υφυπουργός Οικονομίας και βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, σημειώνοντας πως την εκτίμηση αυτή διατυπώνεται από όλους τους οικονομικούς οίκους διεθνώς.

Όπως ειδικότερα ανέφερε η κ. Παπανάτσιου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βόλο, μέχρι το τέλους του μήνα θα κλείσει το θέμα της αξιολόγησης και θα επιτευχθεί και η ποσοτική χαλάρωση στην πορεία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αγροτών, η Υφ. Οικονομίας είπε ότι είναι 85% αυτών είναι ωφελημένοι από την κυβερνητική πολιτική, ενώ η διαδικασία του διαλόγου που έχει ξεκινήσει, θα συνεχιστεί και –όπως εκτιμά- είναι πιθανό να μην υπάρξουν φέτος αγροτικά μπλόκα στους δρόμους.

Ανέφερε, επίσης ,πως βασικοί στόχοι του Υπουργείου της είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου για τα οποία, όπως είπε, έχει ήδη ληφθεί σειρά μέτρων που υλοποιούνται.

Για τη Μαγνησία τόνισε πως το προσεχές διάστημα σε επίσκεψή του στο Βόλο, ο Υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης θα κάνει ανακοινώσεις έργα που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν ή ήταν σταματημένα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε δυνατή η απεμπλοκή τους.

Στο Νοσοκομείο Βόλου

Η Υφυπουργός Οικονομίας πραγματοποίησε ακόμη σήμερα επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Βόλου, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλο και Μ. Μπαλλή, τον Σάκη Παπαδόπουλο, βουλευτή Τρικάλων και επικεφαλής του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νέστορα Αντωνίου, Περιφερειάρχη Υγείας Θεσσαλίας, στο Νοσοκομείο Βόλου όπου είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του Ιδρύματος Μ. Δραμητινό και πραγματοποιήσουν περιοδεία στις κλινικές και στις διοικητικές υπηρεσίες.

Όπως είπε ο κ. Αντωνίου στη διάρκεια της συνάντησης, μέσα στο 2017 θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών για να καλυφθούν τα κενά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό των προσλήψεων που θα γίνουν στη Μαγνησία.

Για τον Αχ. Μπέο

Στο μεταξύ, η κ. Παπανάτσιου αναφερόμενη στον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο μετά από σχετική ερώτηση που της έγινε, είπε πως «είναι γνωστός ο έκπτωτος Δήμαρχος Βόλου. Υπάρχει όμως και ο Δήμος που είναι μία σημαντική οντότητα και δεν θα αφήσουμε να χαθεί έτσι η πόλη».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκληθεί η δημοτική παράταξη της «Δρόμων Συνεργασίας και Ανατροπής» για να «ανασυγκροτηθεί» μετά τις αναταράξεις που υπήρχαν μετά τις δημοτικές εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου