ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για την απώλεια του 66χρονου Γιώργου Κρητικού

θρήνος-για-την-απώλεια-του-66χρονου-γιώρ-609311

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή ο Γιώργος Κρητικός, συνταξιούχος οδηγός φορτηγών, πατέρας του Δημήτρη Κρητικού, που έχει το κατάστημα «Νοστιμιά» στα Παλαιά.

Η είδηση του θανάτου του άτυχου άνδρα σκόρπισε θλίψη στο Βόλο και τη Μαγνησία, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο άτυχος 66χρονος ήταν νεφροπαθής από ηλικίας 36χρονών. Με τον πείσμα του και τη ισχυρή θέλησή για ζωή, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερνε όχι μόνο να ανταπεξέρχεται ο ίδιος αλλά και να συμβουλεύει και να συμπαραστέκεται σε όλους τους νεφροπαθείς του Νομού, που χρειάζονταν βοήθεια.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Σέσκλο παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του σε τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Ο άτυχος άνδρας εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου το περασμένο Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Γύρω στις 5.30 το απόγευμα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ βρισκόταν στο σταθμό του ΚΤΕΛ στο Βόλο.

Ο 66χρονος έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που ανέβαινε σκαλοπάτι στο σταθμό, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τα 24ωρα που ακολούθησαν παρέμενε νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο. Τη Δευτέρα επρόκειτο να κάνει αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Γύρω στη 1 το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν δίπλα σε γνωστούς ανθρώπους, που του στάθηκαν μεγάλοι συμπαραστάτες όλα αυτά τα χρόνια που είχε προβλήματα με την υγεία του. Ο Διευθυντής της Μονάδας Χρήστος Συργκάνης, όπως τονίστηκε, του συμπεριφερόταν λες και ήταν γιος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» Βασίλης Γιαννάκος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο άτυχος 66χρονος συμμετείχε παλαιότερα στη Διοίκηση του Συλλόγου. Ήταν από τα ιδρυτικά του μέλη.

«Ήταν πραγματικά πολύ δραστήριος άνθρωπος, ενώ πάντοτε βοηθούσε το συνάνθρωπό του. Προσωπικά τον είχα συμβουλευτεί τι θα έκανα μελλοντικά πριν ξεκινήσω να κάνω αιμοκάθαρση», είπε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου