ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώσεις τελευταίας στιγμής λόγω καιρού την Πρωτοχρονιά

ακυρώσεις-τελευταίας-στιγμής-λόγω-κα-610642

Αλλαγές στο πλάνο αρκετών επισκεπτών από τη νότια Ελλάδα, και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής προκάλεσε στο 10% των αρχικών κρατήσεων για την Πρωτοχρονιά το κύμα κακοκαιρίας, που καθήλωσε αρκετούς φίλους των εορταστικών αποδράσεων στο κλεινόν άστυ.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις και τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, το τουριστικό εορταστικό τοπίο της Πρωτοχρονιάς μεταφράστηκε σε ποσοστά πληρότητας μεταξύ 50 και 90%, στα τοπικά τουριστικά καταλύματα, παρά τις αρχικές, ιδιαίτερα θετικές, αρχικές προβλέψεις.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας σημειώθηκαν σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια, με τον μέσο όρο στις υπόλοιπες περιοχές να κυμαίνεται γύρω στο 50%.

Οι προσδοκίες των ξενοδόχων της περιοχής μας δεν επαληθεύτηκαν την τελευταία στιγμή, ενώ γενική αίσθηση των επαγγελματιών του κλάδου είναι ότι η κίνηση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις, εάν δεν είχε ενσκήψει το κύμα κακοκαιρίας που άλλαξε τα σχέδια αρκετών εκδρομέων, οι οποίοι σκόπευαν να κινηθούν προς τη Μαγνησία.

Στο μεταξύ, οι προσδοκίες των ξενοδόχων για καλύτερη κίνηση και υψηλότερα ποσοστά αφίξεων, εναποτίθενται στην εορτή των Φώτων, με την ευχή ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχος των απανταχού της Ελλάδας εν δυνάμει επισκεπτών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδρομέων, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν τελικά, και αποφάσισαν να ταξιδέψουν εκτός των τειχών, στο Βόλο και το Πήλιο επέλεξαν τη διήμερη διαμονή στα καταλύματα της επιλογής τους, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή, την ξεκούραση παράλληλα με εναλλακτικές δράσεις στα πέριξ.

Η κίνηση, στο σύνολό της ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, αλλά κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κίνηση ήταν μειωμένη σε σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι ξενοδόχοι, κατ’ αντιστοιχία με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, οι οποίες είναι ταυτόσημες με τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που έχουν επωμιστεί, αλλά και όσες προστίθενται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλες τις επιχειρήσεις, πολύ δε περισσότερο για τις ατομικές, μικρές και προσωπικές επιχειρήσεις, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου