ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες επισκέπτες στη Μαγνησία

εκατοντάδες-επισκέπτες-στη-μαγνησία-611653

Θετικά είναι τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στα καταλύματα της Μαγνησίας, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστά πληρότητας μεταξύ 65 και 95% για την Πρωτοχρονιά.

Υψηλότερα ποσοστά κρατήσεων σημειώνονται σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, κυρίως στο κεντρικό τμήμα του Πηλίου, με φόντο το χιονισμένο τοπίο.

Το τοπίο είναι ακόμη θολό σχετικά με τους επισκέπτες από την περιοχή της Αθήνας, λόγω κακοκαιρίας, αλλά ευχή και προσδοκία των ξενοδόχων είναι η τελική εικόνα να επαληθεύσει τις προσδοκίες τους. Η κακοκαιρία που σημειώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αθήνα έχει λειτουργήσει ανασταλτικά για ορισμένους επισκέπτες, αλλά σε γενικές γραμμές υπολογίζεται ότι η κίνηση θα είναι στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κίνηση ήταν μειωμένη σε σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι οι ξενοδόχοι, κατ’ αντιστοιχία με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, οι οποίες είναι ταυτόσημες με τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που έχουν επωμιστεί, αλλά και όσες προστίθενται.

Την ικανοποίησή του για την κίνηση της Πρωτοχρονιάς εκφράζει αντίστοιχα ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς και ταμίας στο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες στην περιοχή και ταυτόχρονα διαθέσιμα δωμάτια, για τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες από τους επαγγελματίες, οι οποίοι υιοθετούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προκειμένου να διατηρηθεί αμείωτο το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Μαγνησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου