ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή θαλάσσια είσοδος στο Πήλιο

διπλή-θαλάσσια-είσοδος-στο-πήλιο-611765

Πλώρη για προγράμματα χρηματοδότησης των δύο λιμανιών του, με στόχο τη δημιουργία ισάριθμων σημείων ασφαλούς θαλάσσιας προσέγγισης της περιοχής, βάζει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου από το νέο έτος. Η νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στο Χορευτό και του λιμανιού του Αγίου Ιωάννη, δίνουν τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, την ανάδειξη των δύο υποδομών και μέσα από αυτές την τόνωση του τουρισμού.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου, κ. Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, η αποκατάσταση της νομιμότητας για τις δύο υποδομές σε Χορευτό και Αϊ Γιάννη, αποτελεί το εισιτήριο για το επόμενο βήμα.

Πρόκειται για δύο λιμάνια που επί σειρά ετών έμεναν εγκαταλειμμένα και αναξιοποίητα. Υποδομές που έγιναν με χρήματα από τον δημόσιο κορβανά, απειλούνται με πλήρη καταστροφή. «Δεν είχαμε κανένα δικαίωμα παρέμβασης, ούτε για στοιχειώδη πράγματα. Να αποκαταστήσουμε μια ζημιά. Κινδυνεύαμε να πάμε αυτόφωρο», ανέφερε η κ. Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που ο δήμος δεν είχε το δικαίωμα χρήσης, οποιαδήποτε παρέμβαση θεωρούνταν καταπάτηση και άρα αδίκημα.

«Μετά από επτά χρόνια και με μεγάλο κόστος για τους δημότες μας, αναλογικά πάντα με τις δυνατότητες των δημοτικών ταμείων, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα τόσο του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού, όσο και του λιμανιού του Αγίου Ιωάννη», σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Όπως ανέφερε, για να αποκτήσει ο Δήμος το δικαίωμα χρήσης των δύο λιμενικών εγκαταστάσεων, έπρεπε να καταβάλλει ειδικά τέλη εν είδει προστίμου στο δημόσιο. Τα ειδικά αυτά τέλη, ανήλθαν στο ποσό των 140.000 ευρώ.

«Πλέον, οι λιμενικές εγκαταστάσεις είναι απόλυτα νόμιμες. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα για άμεσες παρεμβάσεις και ταυτόχρονα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση μέσα από προγράμματα για να επεκτείνουμε και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, με στόχο τη δημιουργία δύο σημείων θαλάσσιας προσέγγισης στην περιοχή και φυσικά την τόνωση του τουριστικού μας προϊόντος», υπογράμμισε η κ. Χριστοδούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου